jak bedziesz w tym komisie to obejrzyj tez inne 159
szczegolnie pod wzgledem bezwypadkowosci
bo od czasu do czasu maja ciekawe autka
Printable View
nie mam info o tej alfie ale zwroc uwage ze na zagranicznych stronach ,choćby na mobile alfy 2.4 2007/08r w Q4 są przeważnie w przedziale 37-50 tysi (a w ti to nawet widziałem dwie po 70tys. ) do tego dolicz ~~18% akcyzy to te 33 tysie wygląda jak oferta nie z tej ziemi jak za egzemplarz bezwypadkowy, po opłatach i z wliczoną prowizją dla sprzedającego :P
Witam!! Po przerwie prawie dwu letniej spowodowanej sprzedażą mojej Alfy (była za mała jako auto rodzinne) postanowiłem kupić ponownie Alfę teraz padło na 159. Przez ten okres jeździłem BMW e46 320d 136KM i powiem szczerze bardziej nudnego i niewygodnego auta to chyba nie ma na świecie. Więc tak przymierzam się do kupna Alfy 159 SW i tu mam dylemat, rocznie przemierzam około 15tyś km w polotach jak jadę do Włoch do rodziny na wczasy to wyskoczy te 18 tyś km, do pracy mam 25km w jedną stronę i jeżdżę co 3 tydzień z kumplami na zmianę, problem polega na tym czy opłaca mi się kupić diesla 1.9 150KM czy benzynę 1.9 160 KM rozważałem jeszcze 1.8 + gaz by jeździć jeszcze taniej ale musiałbym się przejechać takim autem czy nie jest za słabe jak dla mnie. Mój budżet to 27 tyś zł. Z góry dzięki za porady, piątka
@Nitro: Akcyza jest 18.6 %, jakby by było 13 to by było fajniej. :D
Ta Q4 wymaga dużo pracy, żeby z niej zrobić sensowne auto. Technicznie cały pakiet serwisowy - rozrząd, olej, kolektory oba - ssący i wydechowy - do naprawy. Auto w całości malowane. Wnętrze do porządnego odgruzowania. Generalnie lekko licząc 7 tysięcy w to auto wpadnie jak nic.
hmm,
w Carservisie jest taka alfa, z tych drozszych. Z tego co kojarze troche juz wisi.
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sw-...C26352971.html
Plusy ze polska siec dilerska, i przebieg maly. Minus ze carservis wiec drogawo. Ktos ja moze widzial i cos powie ....
Referencyjna u Tomka ciut tansza
http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-0...C27728519.html
Drogawo?? Bardzo dobra cena jak za 2009 i 2.0 przy takim przebiegu.