Czym różnią się silniki 2.5 V6 w Cromie i Alfie 155?
W Cromie ma mniej mocy wg tabelek, ale nie wiem czy to tylko tabelki czy rzeczywiste wartości?
I jeśli jest różnica to za sprawą komputera/elektroniki czy jakaś mechaniczna?
Printable View
Czym różnią się silniki 2.5 V6 w Cromie i Alfie 155?
W Cromie ma mniej mocy wg tabelek, ale nie wiem czy to tylko tabelki czy rzeczywiste wartości?
I jeśli jest różnica to za sprawą komputera/elektroniki czy jakaś mechaniczna?
Andrzejku ty jesteś na zlocie ??
Zawsze Fiat dawał słabsze silniki do Cromy np V6 ale też 16V w Cromie 137 Km a Thema 152 KM, Croma Turbo 150 Km - Dedra Turbo 165 KM.
Więc musi być jakaś różnica.
Co do zdjęć to auto jutro odbieram 2 raz od lakiernika.
Prawdopodobnie na wrzesień złożę i będę na forzaitalia ;)
Według mnie to ściema. Thema 3,0 ma 170 koni a, a164 z tym samym motorem 184, a osiągi takie same mają.
andrzeju1980, przeciez doskonale wiesz, ze za osiagi nie odpowiadaja tylko KM.
Racja, ale masa jest praktycznie taka sama, skrzynie też więc nie wiem o co chodzi
Witam pod koniec maja zakupiłem Alfke 155 v6 1994 rocznik z Wrocławia właściciel mial ja przez 7 lat. Stan dobry podłoga wporządku silnik pracował fajnie, ale od spodu przebity tłumik stąd dzwięk Busso nieco inny( Rurka odmy pęknieta. Z racji że ciężko o dobrego mechaniora pomógł mi go w znalezieniu Majkel dał namiar na Znajomego z Konina któremu robił Alfke pewien Czech}: i tak pojechałem 60 km rożrzad firmy Dayco i pompe wody wymienił odrazu Klapa lekko skrzywiona zamówiłem inna i pomalowałem, zrobił także wydech. Z góry mówie że czech zna perfect polski zrobił ALfke typowo hobbystycznie po miesiącu przyjechałem no i odrazu inny dzwięk silnika}:}: ten prawdziwy busso. Mam jeszcze troche do zrobienia Docisk sporzeglo lekko sie slizga,zawieszenie też musze pomysleć. Dosyłam pare zdjec jak spoleruje i wypiore kercherem to coś wiecej dodam z góry dzieki wszystkim rady i pomoc... Tylko 155 v6}: w końcu tą bude pamieta jeszcze Ayrton Senna!
Załącznik 208715Załącznik 208716Załącznik 208718
witamy w klubie 155V6