dla mnie nowy Font "Giulietta" to porażka. Za duży, "za ciężki", nie pasujący do samochodu. Wcześniejszy idealnie pasował do linii i charakteru belli.
Printable View
dla mnie nowy Font "Giulietta" to porażka. Za duży, "za ciężki", nie pasujący do samochodu. Wcześniejszy idealnie pasował do linii i charakteru belli.
dobrze, że zmienili materiał panelu na desce, wygląda to znacznie lepiej, niż to brązowopodobne coś
Załącznik 192239
Zdaje się, że na zdjęciach wygląda to w zasadzie tak samo jak teraz - to jest tylko render :).
Spasowanie schowka w moim 2010 to tragedia, z obu stron mam szparę. Widzę minęło 5 lat i nadal jest z tym problem :)
Cóż, nie wystarczy tylko pomalować zderzaka, żeby zrobić sobie lifting:
Załącznik 192251
No i filmik:
https://m.facebook.com/story.php?sto...89698934438127
No cóż, bardzo ciężko jest poprawić tak piękny kształt karoserii i w sumie dobrze, że za to się nie brali. Te wszystkie detale (nowy napis, kolor lamp, czerwona kreska z przodu i z tyłu) nic nie wnoszą. Po tylu latach Julka wciąż wygląda świeżo i bije inne nowsze kompakty. Jedynie co mi się podobało w lifcie (poprzednim) to osłony halogenów. Co do wnętrza to nadal uważam, że je zepsuli importując bez przeróbek uConnecta z innych modeli FCA. "Można to było zrobić lepiej" słowa sprzedawcy z salonu alfy, zgadzam się z nim. Wyświetlacz i dotyk może jest potrzebny bo taka moda, ale wystarczyło trochę wysiłku żeby go lepiej wkomponować nie usuwając "lotniczych" przycisków. Ale kończąc tą moją frustrację uważam, że alfa mając tak piękne auto powinna się skupić głównie na polepszaniu i dopracowywaniu "technikaliów" i polepszaniu jakości materiałów. A idę o zakład, że kiepskich spryskiwaczy nadal nie zmienili :/
te zmiany to jak przypudrowanie- w mojej ocenie in minus- ten napis z tyłu brak srebrnych obwódek zegarów - biały wyświetlacz miedzy zegarami, inne logo na zewnątrz inne w środku, jakieś dziwne zalatujące chińczykiem wzory felg, no i te odpustowe czerwone paski- po co to komu?
Zamiast jak piszesz Doblo usprawnić technikę poprawić jakość materiałów wykończeniowych zajęto się bzdetami które niczego do świezości modelu nie wnoszą.
mam nadzieję, że chociaż jeden egzemplarz dotrze do Polski na Motorshow w Poznaniu, to sobie na spokojnie w dzień prasowy pomacam schowki i inne takie ;)
no i oby Giulię pokazali u nas...
Patrząc na te zdjęcia tutaj oraz na ten film:
https://www.youtube.com/watch?time_c...&v=rlbVLZL7aVc
odnoszę wrażenie że materiały wnętrza są dużo gorsze niż w wersji z 2010 roku.
Ja mam panel ze szczotkowanego aluminium, tutaj widzę same plastikowe nawet w wersji Veloce.
Tunel środkowy też jakiś taki siermiężny, u mnie jest łączenie kilku materiałów - dużo lepiej to wygląda.
Plastik na drzwiach przy szybie dalej dziadowski.
Te za ciemne reflektory, czerwone linia z przodku na dole i ten napis - wszystko jak z odpustu.
Po cholerę robić takie lifty?
https://www.facebook.com/media/set/?...5850595&type=3
Fanfary jakby co najmniej nowe auto wypuścili. A tymczasem tylko trochę oszpecili 5-letnią Julkę.