Przebieg oryginalny, auto kupilem 4letnie z przebiegiem 40tys ,dzis ma 152
Printable View
Przebieg oryginalny, auto kupilem 4letnie z przebiegiem 40tys ,dzis ma 152
Zapytam inaczej. Czy uwazasz ze zawias tylny wytrzyma tyle samo w samochodzie ktory ma pusty bagaznik a taki sam tylko ze codziennie bagaznik jest pelen? Ta sama trasa, ten sam typ jazdy. Nie oszukujmy sie ze masa nie ma wplywu na zywotnosc zawiechy, chociaz wiadomo ze wjezdzajac w dziury studzienki mozna wahacz i w 10tys zajechac
Nie sądzę aby różnica 30-50 kg na przedniej osi miała wpływ na zauważalnie szybsze zużycie elementów zawieszenia
Mi tam z obliczen 160 wychodzi
Jarek1986 pisałem o tym w temacie o sprężynach. Zakupiłem na przód Monroe które po coś ok. 6 miesiącach (gdzie auto ok. 3 miesięcy stało) tak siadły, że mi się koła w nadkola pochowały. Jak się potem okazało, robią jeden model dla TS'a i 2.4jtd. Więc jednak ta masa ma jednak wpływ.
Dla tego robią żeby te różnice w masie zniwelować .
Tak dareme dobry z matmy jesteś to plus. Tylko szkoda że te 160 kg to nie różnica w masie silnika. A w masie calegi auta.I nie musi leżeć ta różnica na przedniej osi tylko.
Raczej tylko na przedniej bo cała reszta jest taka sama no może poza wydechem
Jarek a niby gdzie ta różnica jak nie na przedniej osi?
roznica jest na silniku,skrzyni,osprzecie ktory jest zamocowany na silniku i wydechu, otory akurat jest najlzejszy z tego a i tak jeszcze polowa niego obciaza przod
Czy w 166 wkładali różne ICS-y w zależności od rynku? Widziałem niedawno jedną i miała wyjątkowo dziwne menu, nie mogłem się połapać. Języka co prawda nie znałem, ale ogólnie jeśli chodzi o obsługę to się mniej więcej orientuję :P
Przy okazji: czy pokrętła od ICS-a da radę łatwo wymienić? Czy to raczej grubsza rzeźba albo wszystko z ICS-em?