-
2.0 ma koło z 1 wycięciem, a nie mam podglądu ile wycięć ma 1.8, zdaje mi się ze 1, ale wolę być pewny, żeby potem nie latać jak głupi po zmianie softu lub kompa od 1.8 i nie zmieniać kółek, bo to trochę czasu jednak jest. Dobra Eper już dał mi odpowiedz iż kółka są takie same. Póżna noc już :D
-
Yokuze gdzieś widziałem że wkładałeś silnik CF3 w miejsce CF2-popraw mnie jeśli się myle
W moim CF2 1.8 m1.5.5 padł wał i zakupiłem "dół"z CF3 celem wymiany tego wału okazało się że mimo tej samej pojemności CF3 miał inny tłok oraz sam skok tego tłoka.Pasek rozrządu się nawet różni no i oczywiście sterownik jest nowszy.
Reasumując M.1.5.5 jezdził w wielu odmianach silnikowych wariacji TS16V i najmniej problemów ja odnotowałem w 145/146
Brak falowań itp itd w zasadzie mam dwa auta w mojej okolicy które jeżdża bez problemów
Musze zczytać wersje oprogramowania centralki kiedyś z któregoś ale rozumiem że i tak nie zgram tego pliku choćby przez BDM100?
-
Zgadza się, CF3 ma inne tłoki, korbowody, blok silnika jest trochę niższy, dlatego pasek ma 2 zęby mniej. Sterownik sczytasz jedynie na stole.
-
Sprecyzuje-auta które znam z dobrej pracy na M 1.5.5 to AR 156 2.0TS 16V 2001r i AR 156 1.8TS16V 99R
- - - Updated - - -
Oba posiadają LPG
-
Kod:
Sterownik sczytasz jedynie na stole.
- pisałem , żaden programator nie zczyta hybrydy M1.5.5 na stole.
- nic nie da BDM, j-TAg, k-TAG ani KESS versja 2, Galletto ver 53, MPPS, CMd flash, K-can OBD, euroscan-2012.
- nie probowałem Galletto ver 54 Euro.
-
No to dupa blada z tym zczytaniem. Patrzałeś Bubu za softem dla mnie?
-
5 załącznik(i)
Kod:
O to co otrzymałem za numery ze sterownika.0 261 204 947, 035, 00467684690
nie wiem co bubu znajdzie ale to co widziałem na sieci to brakuje danych tzw eprom code, podałeś tylko ecu code zobacz te zrzuty.
wersja 0.35 jest tylko dla eprom code 0390
wersja 0.24 jest dla eeprom code 9649.
dodałem zrzut ekranu z odczytu binarnego pliku ORI, masz 46768469, czyli ten plik.
P.S. sprawdz CKS zanim zaczniesz to wgrywać, pliki nie mogą mieć 128 KB bo uwalisz sterownik !!!.
-
Euroscan zobacz w pierwszym poście, do tego sterownika chciałbym wgrać wsad z 1.8. Jak najszybciej odczytać eprom code?
-
1.8 l to masz chyba z 12 wsadów, nie wszystkie są osiągalne. ale na pierwszym ekranie to masz 932_20, czyli silnik 2.0. to juz nie wiem to Ci potrzebne. silnik Ci działał dobrze na wersji 0.35, taki wsad podesłałem.
-
Ok, już rozumiem, w takim razie jutro postaram się wrzucić ten wsad i dam znać czy się coś poprawiło. Zawsze kilka pomysłów naraz i potem sam nie wiem czego chce.