-
Jeśli nie tabele to wrzuć wykresy, najpierw:
obroty - masa pow. mierzona - masa pow. oczekiwana ;
obroty - ciśnienie doł. mierzone - oczekiwane ;
obroty - ciśnienie na listwie - oczekiwane ;
I to wszystko najlepiej zblokuj trójkę i gaz w podłogę od niskich do wysokich.
A co do korekt, pamiętaj że tylko na postoju, nagrzany i wszystkie odbiorniki wyłączone (radio, światła, klima, drzwi) wtedy będzie to najbardziej wiarygodne.
-
2 załącznik(i)
wrzucone pliki są dobre, ale dla fesa. W mes cos zmienili z formatem. Jak dojadę do pracy to przekonwertuje.
Edit:
Poniżej logi przekonwertowane dla standardu MES. Logi z przejażdżki ponad 33km i testami na zablokowanym 3 biegu do spodu.
Załącznik 108377
I logi z korekt wtryskiwaczy:
Załącznik 108378
-
Logi jak ta lala. Wtryski dobre, do reszty też nie ma się co czepiać. Jedynie przepływkę można potraktować jakimś preparatem bo nie dochodzi do max,ewentualnie jakaś minimalna nieszczelność w dolocie, IC, która pojawia się przy dużym doładowaniu. EGR masz zaślepiony?
-
A więc tak.
1. Korekty wtrysków moim zdaniem troszkę za duże. Postaram się zalać ten środek http://www.bosch-auto.pl/performance-formula-p-2.html
2. Nieszczelność w dolocie raczej wykluczam, chyba że sam IC. Powiedz mi, czy jak przyspieszasz z otwartym oknem to tez słyszysz dość wyraźnie świst turbiny? U mnie może byc troszkę spotęgowany dolotem z nierdzewki zamiast gum. IC to jedyny element, którego nie sprawdzałem na szczelność.
3. EGR zaślepiony blaszką z dziurkami.
4. Tylko jakby była nieszczelność to kopciłby cały czas, a on kopci przy ruszaniu, no chyba że potem już nie widzę w lusterku.
-
Korekty za duże? :D Tutaj nie ma się do czego przyczepić :) FES czy MES nie ma aż takiej rozdzielczości aby brać to za pewnik. Za duża to by była gdyby wychodziło powyżej 2 :) Jeśli chcesz preparat to polecam Liqui Molly Diesel Spulung.
Próbowałeś zalewać paliwo Shell V-Power Diesel?
Turbo słyszę jak otworzę szybę, przy zamkniętej nic nie słychać.
-
Nie wiem jak powinny wyglądać korekty na zimnym, ale jak sprawdzałem to na 3 cylindrze podchodziły pod 3mmł/w.
Diesel Spulunga lałem jakiś rok temu i silnik pracował lżej po wyjechaniu całego baku. Może i to zaleję.
-
Spulunga najlepiej podłączyć bezpośrednio, nie wlewać do baku. Daje to lepsze właściwości czyszczące. Dlatego korekt nie sprawdza się na zimnym. U mnie też dochodzą do 2,6 a potem jest ok. U mnie nie kopci nawet przy ostrej jeździe.
-
Mam zamiar zastosować spulunga w ten sposób, że zalać go na jakieś 10l do baku i jeżdzić, bo trochę dużo kombinacji, aby go bezpośrednio podpiąć.
-
Dobrze przed taką operacją wymienić filtr paliwa, co by nie rozpuścił syfu i zrobił "robotę".