-
Jednak to były łożyska.. We Wrocławiu mechanik najpierw określił koszt na 1500zł a później dzwonił i i mówi że nie wiedział, że to skrzynia M32 i wymiana 8 łożysk wyniesie 2200zł.. No ale cóż.. jeśli to ma pomóc.. :| Jutro do odbioru więc zobaczymy jak się będzie zachowywać :)
-
Z pewnością będzie dobrze. Gdzie robiłeś skrzynię.
-
Na ulicy Juliana Klaczki we Wrocławiu.
-
Witam.
To ja się podepnę do tematu, bo pojawił się problem ze skrzynią automatyczną.
Samochód - Alfa 159 SW 1.9 JTDM 150KM.
Sprawa wygląda następująco.
Jakąś godzinkę temu moja żona pojechała do pracy. Po 10 minutach dzwoni, że zaświeciła się kontrolka ESP. Zgasiła auto i odpaliła jeszcze raz, kontrolka zgasła więc pojechała dalej. Po kilku minutach dzwonię do niej co i jak, a ona mi mówi, że wraca, bo auto jest zajebiście słabe i że jedzie 40 km/h. Wyszedłem do auta, wkładam kluczyk i wszystko jest ok. Kontrolki znikają, wskazówki paliwa i reszta też ok (poza ciśnieniem, bo czujnik doładowania do wymiany). Odpalam auto a tam po kolei ESP, VDC i coś o Hill Holder. Wbijam wsteczny (R) a tam lekkie szarpnięcie i przy próbie ruszania auto tak jakby delikatnie skakało. Od razu wyświetla się Check Gearbox. Przy wrzuceniu (P) to samo, szarpnięcie i to samo co przy cofaniu.
I teraz pytanie: czy padła skrzynia, czy może to coś innego? Aha, dodam jeszcze, że po odpaleniu wskazówka od poziomu paliwa leci na 0 i mruga żółty dystrybutor. Jeżeli to skrzynia, to co tam mogło się spierniczyć? No i przede wszystkim jaki może być koszt naprawy tego.
Poniżej filmik, który nagrałem, sorry za słabą jakość, ale może coś zobaczycie.
http://youtu.be/FVqOKXb--Rk
Proszę o jakieś info, bo się już roztrzęsłem cały.
-
sprawdź okablowanie, wtyczki i kostki przy świecach - u mnie przy jednej kostce (zaśniedziała), choć manual, było a piać w mordę to samo. nowa "wtyczka" i po sprawie
-
OK, sprawdzę to jutro, bo już ciemno trochę. Trochę, choć minimalnie, mnie uspokoiłeś. A miałeś dokładnie takie same objawy? Te wszystkie kontrolki? Jak się zachowywała skrzynia u Ciebie?
-
chłopie... w święta takiej choinki nie miałem, mrugało świeciło wszystko co było, komunikaty to disconnected i tamto disconnected... szarpanie, obrotomierz wariuje, paliwo (wskaźnik góra, dół ), auto bez mocy, na prostej max 40-50 na godz., a jaka walka aby nie zgasło...z tego co pamiętam tylko na 3 dało się przemieszczać...cuda wianki a powód błahy... niestety byłem 100 km poza domem, weekend i musiałem dojechać...jedna wtyczka:)
-
Witam ponownie.
Pozaglądałem dzisiaj na te kable i wtyczki i w sumie jako tako dojście było tylko do jednej. Wyciągnąłem ją, psiknąłem WD40 i prawdę mówiąc byłem w szoku, bo problem zniknął. Niestety ujechałem jakieś 500m i znowu wyskoczył komunikat o ESP, VDC, HillHolder i ABS, natomiast wskazówka od paliwa wyświetla poziom normalnie. Samochód też pracował równo i miał normalną moc.
Podjechałem do mechanika, podpiął mi Alfę pod kompa i wyskoczyły takie oto błędy:
- wskaźnik MIL od skrzyni biegów
- wtryskiwacz cylindra 3.
Sprawdził też skrzynię ale żadnych błędów nie wyświetliło. Z powyższych błędów pierwszy jest stały - nie kasuje się, natomiast drugi się kasuje. Po kilku chwilach jednak błędy znowu się pojawiają i kontrolki znowu świecą (ESP, VDC itd.). Mechanik powiedział, że to będzie na bank problem z okablowaniem i wtyczkami, czyli to co pisał kolega goch. Byłem jednak u gości, którzy zajmują się praktycznie VAGami, i powiedzieli, żeby lepiej podjechać do kogoś od Alf, bo oni nie mają schematów takich instalacji.
I teraz powiedzcie mi gdzie w okolicach Jaworzna mogę znaleźć takiego specjalistę żeby mi to przeglądnął? Dzwoniłem do ItalMoto u mnie w Jaworznie, powiedzieli żeby podjechać w poniedziałek. Czy jednak ten serwis jest godny zaufania do tego typu roboty?
Pozdrawiam,
Orson.
-
czyli reasumując jak szumi 5 i 6 wymieniamy wszytkie łozyska w skrzynce , bo wlasnie staje przed dacyzja czy tylko te od wałka 5i6 2szt. a co do sprzągla docisku i dwu-masy wraz z siłownikiem jest komplet z firmy sachs czy to zły pomys lepiej lukasa czy innej firmy ?
-
Chyba miałeś na myśli LUK (Valeo)... Nie masz dużego wyboru :) Sachs wychodzi drożej. Ale ja jestem jak na razie zadowolony.