poliftowa 166 jest obleśna. Dlatego:)
Printable View
To równie dobrze mogłeś kupić ostatni wypust przed FL z 2003 ;)
Magnetic_Sever wyraźnie podbudowuje się faktem jeżdżenia na paliwie dla kozaków :) ciekawe ile km w roku robi że jest taki zamożny :)
Paliwo jak paliwo. Gdyby było złe albo "dla biedaków" to by nie było legalne i dostępne. Co za różnica czy jeździsz na olej napędowy, benzynę czy gaz????? To jest powód do takich debilnych wywodów???
W przypadku przewagi E39 2,8 tu robotę robi skrzynia nie silnik.
tylko, że 166 ma 3 generacje, a ty masz najstarszą:)
- - - Updated - - -
Tomaz na to nie ma sensownych argumentów, chyba, że ktoś lubi sponsorować naszych urzędasów akcyzą
- - - Updated - - -
Ja to bym nawet Spidera sobie zagazował, wtedy miałbym auto jeżdżące za darmo, tylko trochę nie mam miejsca na butlę, ale wiem, ze kolega próbuje, więc zobaczymy co z tego wyjdzie
Widziałem zagazowane porshe, najnowsze bmw, mercedesy itp. Auta po kilkaset tysięcy złotych, więc argument, że gaz to paliwo dla biedaków można między bajki włożyć. Myślisz, że jak się gromadzi bogacto? Oszczędzając. Bogaty, który się sam dorobił a nie dostał majątku w spadku potrafi liczyć i głupi nie jest. Auto to tylko narzędzie. Nawet porshe bierze się teraz w lising i odlicza ratę jako koszt działalności od podatku. Po lisingu bierze się nowe auto a oszczędności na gazie się np. inwestuje albo wsadza na lokatę. Pieniądze nie są po to, aby je marnować tylko aby pracowały na nas.
Znowu banda laików się do komputerów dorwała. 200 km/h w audi 2.8 i spalanie 18l/100km, przestań. Chyba, że 200 km/h miał na 500 m.
Silnik w BMW czy lexusie 2.5 i spalanie w mieście 8l/100 km. Chyba w mieście gdzie są 3 skrzyżowania i 1 Biedronka. Skoro tak, to idąc waszym tokiem myślenia silnik 0.9 pali pewnie 0,7l/100 km?
Obecnie śmiało dane producenta można o 30% podnieść bo i tak oni w trąbę próbują was zrobić z tym spalaniem.
Dźwięk silnika jest we wszystkich autach taki sam. Wszystko zależy od tłumika. Zdejmij cały układ w np. 156 2.0 i accordzie 2.0 i ciekaw jestem czy dźwięk silnika rozpoznasz który jest który.
Nie no wiadomo że to spalanie to z przymrużeniem oka trzeba traktować. Co noga to inny wynik nawet w tym samym aucie.
Właściciele zazwyczaj lubią zaniżać wynik żeby się pochwalić że to nie dość że zajebiste auto to jeszcze oszczędne.
Poza tym spalanie w katalogu jest wyliczone a nie faktyczne, opony energooszczędne itp. Jeśli to nie jest hybryda to NIE MA możliwości żeby silnik 2oo KM w aucie o masie 1,8t spalił tak mało.