Wszystko daje radę tylko krócej :) choć ogólnie części w 166 mają zapas więc szybko się nie skończą.
Printable View
Wszystko daje radę tylko krócej :) choć ogólnie części w 166 mają zapas więc szybko się nie skończą.
Niepełny ten portret psychologiczny. Musisz jeszcze popracować. W przyszłym tygodniu wymieniam żonę. Sam rozumiesz, eh ta młodość.
Dziękuje wszystkim za dyskusje, Tobie Marku również.
Myślę, że CZYSTO teoretyczne rozważania na temat możliwości poszczególnych aut marki, to ciekawa forma i wielu wielbicieli zainteresowała.
Absolutnie nie widzę żadnych negatywnych objawów czy nadmiernego zużycia podzespołów spowodowanego podniesieniem mocy i momentu. Ważne jest to aby tuner umiejętnie zestroił moc i moment we własciwym zakresie obrotów - dlatego pojechałem do Cinka. Pozatym pierwsze co zrobił to wyłączył programowo i całkowicie zaślepił EGR.
Uwierzcie mi że te 212km i 445nm to wcale nie są wyżyłowane wartości jak na ten motor.
Weź poprawkę na to, że nie masz monopolu na prawde i jedyną słuszną opinie i chciałem też usłyszeć co mają do powiedzenia inni. Zresztą widać rozbieżność, więc na dobre wyszło. Wiem, że o tych autach masz bardzo dużą wiedzę bo forum śledzę, z pewnością wiekszą od mojej jeśli chodzi o mechanikę, ale akurat w tym aspekcie (temat) jedna opinia to mało.
@kamko
a jak spalanie? dużo wzrosło? też czysto teoretycznie bo przecież tak czy siak się leje, a jakby czlowiek był dusigroszem to by jeździł jakimś piździeluchem w gazie z VAG
Rozbieżność jest jedynie w tym że ktoś porównuje dane katalogowe do rzeczywistych. W rzeczy samej chip zmienia sytuację ale przecież mówimy o dwóch dieslach więc oba można znacznie podkręcić.
- - - Updated - - -
Konrad, w myśl Twojej ostatnio wyznawanej teorii (bo widzę jest zmienna), nie nabijaj postów :P
Dla mnie ta stronka zeperfs to też tylko teoria a nie stan rzeczywisty. Trzebaby postawić dwa auta na kresce i porównać. Na tej stronie niektóre dane są conajmniej dziwne. Nie wiadomo jak te auta były testawane ( o ile w ogóle - bo skąd mają dane do niemalże każdego auta jakie istenieje?), w jakich warunkach, przez kogo, w jakim stanie był dany egzemplarz, czy to średnia z wielu prób, czy najlepszy wynik, a może najgorszy itp. itd....Moim zdaniem dane przedstawione dla 166 2,4 są albo nie od tej wersji silnikowej albo ktoś tym autem nie potrafił jechać...
To akurat jest podane i to wyraźnie - dla AR166 3.0V6 w manualu masz dane: 83 wyniki z 7 magazynów (bo biorą dane z testów w magazynach moto), masz też wypisane jakie to magazyny. Wszystko jak na tacy :)
Przy każdej danej (osiągi) masz oznaczenie czy jest to "n values" czy "1 value". Jak dla mnie całkiem profi stronka.
Ponadto wartości podane to "real speed", czyli wg GPS, a nie licznika w aucie ;) (disclaimer na dole)