nie ma to jak założyć extra instalację po czym ją totalnie zaniedbać... ręce opadają
Printable View
nie ma to jak założyć extra instalację po czym ją totalnie zaniedbać... ręce opadają
tenb co mi sprzedawał auto nic nie wiedział o aucie, bo był pośrednikiem, mówił że ta instalacja ma ze 3 filtry i należałoby je wymienić, bo przy lekkim gazie troszkę szarpie no i nierówne są obroty na jałowym
no i oczywiście patrząc na to że poprzednicy jeździli do upadłego tym samochodem, to wiadome było że wiele części nawet eksploatacyjnych, tych co mniej rzucają się w oczy nie jest wymienionych ... na szczeście są to drobnostki - taki filtr grosze kosztuje
co ważne, teraz wolne obroty super oraz już prawie nic nie zrywa na lekkim gazie
przypuszczam że należałoby zregenerowac parownik IG1, ale jak będzie dobrze jeździł
to chyba nie będę ruszał nic, bo w sumie IGS to bardzo dobra instalacja - jedna z najbardziej
polecanych przez wiele lat
Tylko uważaj żeby budżetu nie przekroczyć :sarcastic:
no na razie dołożyłem 100 zł (40 zł gazownik bo nie podłączyłem kabli do elektrozaworu - cóż, blondyn; następnie 18 zł dwa filtry lpg, jeden na zapas, no i 40 zł wycieraczki), jeszcze nie przerejestrowałem, to będzie bolało, jakieś 400 zł z podatkiem 2%, niestety kiedyś trzeba będzie to uczynić, cóż zrobić Marku, nie będzie na jedzenie niestety przez miesiąc : >
Nie musisz przerejestrowywać. Wydaj kasę na co innego.
Gratuluję udanego zakupu - oby wszystko się układało jak dotychczas :)
mam kolejne zagadnienie, jako że wykręciłem butlę, odpiąłem od wielozaworu kable i rurki, to teraz nie wiem co odkręcić, żeby gaz wyszedł z butli, bo jak odkręcam to co otwiera i zamyka butlę to nic się nie dzieje
na zdjęciu mój wielozawór
Załącznik 113685
może trzeba odkręcić to co pisze 27 bar ?
A po co Ci wypuszczać ten gaz? Nie rozumiem Cię ......
Ale jak już się upierasz to po prostu daj na chwilę napięcie na cewkę i elektrozawór Ci wypuści gaz króćcem którym puszcza na reduktor. Tylko mam nadzieję że wiesz jakie to za sobą niesie ryzyko i jesteś na to gotowy.
chodzi o to, że to jest wielozawór od instalacji BRC z Kappy - no i właśnie jak widac ma on zawór - czyli tak jak piszesz trzyma ten zawór
chcę przenieść tą butlę do Alfy, bo w Alfie mam butle bez homologacji
czyli przenieść butlę, natomiast wielozawory musze odkręcić od obu butli
w Alfie przy instalacji Landi IGS nie ma zaworu tak jak w BRC
więc jak chcę przenieść wielozawory, to muszę je odkręcić, a nie będę je chyba odkręcał jak jest gaz w środku .. nie znam się , nie wiem : >
a to na prawo od zaworu bezpieczeństwa się po prostu nie odkręca?
inna sprawa to bezpieczeństwo takiej operacji ;)