kolego rozumiem że miałeś już jakieś doświadczenie z tym lakierem za "8 zayla" że tak piszesz?Cytat:
Napisał Kayrol
Printable View
kolego rozumiem że miałeś już jakieś doświadczenie z tym lakierem za "8 zayla" że tak piszesz?Cytat:
Napisał Kayrol
Wpisz w google regenaracja skórzanej kierownicy. Jest masa podpowiedzi na forach mercedesa i bmw.
Z tego co czytalem najbardziej trwala jest regeneracja za pomoca nastepujacych srodkow.
- folia maskujaca do zasloniecia elementow, ktorych nie chcemy malowac
- tasma samoprzylepna
- chusteczki do wycierania pupy malych dzieci, do odtluszczenia kierownicy
- spray Motip do malowania skory, mat, polmat lub blyszczacy
Widzialem efekt po malowaniu 2-3 warstwami i skora wygladala naprawde dobrze.
zawsze można taka kierownicę na nowo obszyć, wyjdzie pewno taniej niż kierownica z allegro poza tym to ta z allegro też raczej nie będzie jak nowa...
wg mnie łatwiej i taniej jest obszyć starą kierę nową skórą bo nowa skóra wytrzyma kolejne tys km...
Zaglądnijcie do garażu z naszymi samochodami tam sa fotki mojego środka. Znalazłem firme w krakowie którea handluje lakierami do plastików i m.in. lakieruje również fortepiany. Zapłaciłem 25PLN za element i mam to założone od kwietnia, efekt i trwałośc rewelacja, ale pamietajcei że to lakier do plastików a nie nie lakier samochodowy ! Na pewno takich firm jest pełno, rozsianych po całej Polsce.
Ewentualnie jak by było wieksze zamówienie to moge sie spytac czy by nie zrobili kilka elementów ...
a propops obszywania skórą to spytajcie "Belfer27" - on ma pięknie obszyta kierownice :wink: