u mnie też się trzyma na jedną, a pali średnio 6,5l.
Printable View
u mnie też się trzyma na jedną, a pali średnio 6,5l.
tego ci niepowiem bo nawet u siebie tego nie sprawdzałem ale umnie chyba sa wszystkie sruby kilkanascie razy ogladałem wszystko dookoła i zadnej szczeliny nie zauwazyłęm.
Moja 110km ostatnio w mieście łyknęła 8,2l/100km na wyłączonej klimie i krótkich odcinkach do pracy 7km w jedną stronę. Czy to aby nie za dużo? Mam kabel ELM327, podepnę się bez problemu do kompa? Jakim programem za pomocą ELM'a FES MES czy AlfaDiag?
W trasie pali mi ok 6 litrów nie przekraczając 120km/h wyprzedzając wszystko co się da
ciężko żeby paliła mniej...;p
Pytanie czy rozmawiamy o faktycznym spalaniu pod korkiem, czy chwilowym odczycie z komputera do pochwalenia się sąsiadowi. Jak to pierwsze, to pali tak "akurat", moja 2,4 w cyklu mieszanym (wyjazd z miasta i 25km trasą szybkiego ruchu do pracy) optymistycznie przy lekkiej nodze wyciąga 7.
Dobra a możecie już się nie bić o to ile która spala?
Już dawno wiemy, że koledze pali znacznie ZA DUŻO i teraz trzeba znaleźć powód i podać mu kilka przykładów gdzie może szukać, a nie się wymieniać, która to ile nie pali bo to już tutaj nic nie da...
Moje propozycję:
- Jak nie dobija Ci w ogóle do 90 to może jeździsz ciągle nie dogrzany (Z tym, że mówimy o temp odczytu z KOMPA, bo kabinowy gówno prawdę Ci powie, on rzadko dobija do 90)
- przepływka wywala jakiś błąd na kompie? Trzeba by sprawdzić jej parametry robiąc test na drodze przy podłączonym kompie
- skoro nie kopci (chyba, że Ci się wydaje) to raczej lejące wtryski odpadają, no ale test przelewowy wtrysków nie zaszkodzi zrobić
Oczywiście nie będę pisał tu o tym, czy masz dobre ciśnienie w oponach itd bo... bez jaj :)
Jak masz szczelinę w obudowie to łapie Tobie lewe powietrze i komp głupieje. Zrób to, potem sprawdź czy będzie poprawa.