A powiedzcie jak kształtują się koszty użytkowania LPG, tzn. koszt przejechania 100KM, i ile zrobicie na pełnej butli gazu takiej która jest w miejscu zapasówki. Wiem że to kwestia jak kto jeździ ale tak plus minus.
Printable View
A powiedzcie jak kształtują się koszty użytkowania LPG, tzn. koszt przejechania 100KM, i ile zrobicie na pełnej butli gazu takiej która jest w miejscu zapasówki. Wiem że to kwestia jak kto jeździ ale tak plus minus.
W 1.8 TS ten koszt jest w granicach 26-30zł
Jadąc w trasie max. 250km. Mam butlę do której wchodzi 25 litrów LPG
Gdzie? :D
http://imageshack.us/photo/my-images/30/swc6.jpg/
Odkopię swój własny temat, bo mam chyba dość idiotyczne pytanie i nie chcę śmiecić na forum. O ile dobrze zrozumiałem, to instalacje IV generacji charakteryzują się tym, że poniżej pewnych obrotów silnik jest zasilany benzyną, powyżej tej wartości gazem. Jeśli to prawda, to oznacza to, że np. podczas jazdy, czy właściwie stania w korku, silnik prawie cały czas jest zasilany benzyną, czyli wszelkie oszczędności w zakorkowanym mieście idą się kochać... Dobrze zrozumiałem?
Czyli jak wszystko dobrze jest ustawione, to w całym zakresie idzie LPG? To sporo mi tłumaczy :) Dziękuję