Turbo musi dawać swoje nominalne ciśnienie - 2,3 bara - jak daje to nie wymaga zdnej regulacji. Farba zabezpiecza nakrętkę przed odkręceniem - jeśli jest to fabryczne zabezpieczenie to nic nie trzeba regulować
Printable View
Turbo musi dawać swoje nominalne ciśnienie - 2,3 bara - jak daje to nie wymaga zdnej regulacji. Farba zabezpiecza nakrętkę przed odkręceniem - jeśli jest to fabryczne zabezpieczenie to nic nie trzeba regulować
Dobrze Panowie przeczytałem wszystko ale... oglądałem tu logi kolegów z forum i to co zwróciło moją uwagę do zakres pracy OVB. U mnie przy maksymalnym zamknięciu ma zawsze powyżej 30%, a w wielu logach widziałem, że zamyka się do 20%. Może pompa podciśnienia nie daje rady ??
U mnie ten sam problem, nawet jak wdepnę w podłogę to max 40 % zamknięcia. Jutro będę przeglądał raz jeszcze wężyki, a jak nie to, to też sprawdzę pompe vacum.
Zaniżone podciśnienie to niedoładowanie. Twój log wskazuje, że overboost ma kłopoty z ustabilizowaniem ciśnienia ale najpierw idzie za wysoko. Oczywiście może to być drążek, jednak najpierw sprawdź filterek upustowy podciśnienia na overboost. Niedrożny ma problemy z odpuszczeniem podciśnienia i przeładowuje.
Jak to nie pomoże, to z rób mi log w ten sposób - 3 bieg i jedziesz parę sekund (10-15) równo na 2500 obr., potem nagle gaz na 100% i jak dojdzie do 3500 obr. to ustabilizuj i jedź na takich obrotach też parę sekund. Log dla pewności zrób z 2, 3 razy.
- - - Updated - - -
P.S. przepływka ci niedomaga. Do czyszczenia....
OVB wymieniłem w ubiegłym tygodniu na oryginał Pierburg. Na starym były przerwy w przyspieszaniu. Po wymianie lepiej ale przeładowania na nowym sięgają ponad 2,8 bara. Wczoraj jechałem autostradą i przegoniłem ją na piątce przy obrotach 4 tyś na dystansie ponad 30 kilometrów. Po wjechaniu do miasta jadąc na trójce 3200 obrotów wcisnąłem gaz w podłogę i przy 3800 MCSF :) - Zbyt wysoki sygnał na czujniku doładowania :)
Rano zrobiłem logi ale przeczytałem raz jeszcze Twój post i widzę, że źle zrobiłem. Zatem idę robić raz jeszcze :)
zbyt wysoki sygnał na czujniku doładowania-to nie jest kod przeładowania!!
pzd.
No właśnie. Podaj nam sam kod, bez opisów.
Tak jak pisałem OVB nowy.
Zrobiłem logi, które poleciłeś zrobić. Robiłem na 3 i 4 biegu. Dorzuciłem jeszcze 3 bieg od 1500 obrotów. Ja się nie znam ale jak dla mnie problem jest tylko kiedy próbuję ją rozpędzić od niższych obrotów. Zerknij proszę.
Co do przepływomierza raczej go wymienię bo nie mam talentu do czyszczenia tego podzespołu. Dwa razy czyściłem i dwa razy popsułem :)
- - - Updated - - -
P0238 - Czujnik ciśnienia doładowania.