-
1 załącznik(i)
Załącznik 112973
Wie ktoś może, co to za element jest zaznaczony w czerwonym kółku? zaniepokoiło mnie to dziś, ponieważ jest tam dość mokro i nie wiem co to. Przy okazji chciałem jeszcze zapytać które cylindry pracują w których bankach i o opisanie ich od lewej strony.
Z góry dzięki
-
Elektrozawor wariatora. U mnie tez ciekl olej stamtąd. Wykrec, wyczyścić i daj trochę silikonu.
Sent from my HTC Flyer P512
-
Dzięki metazoma :)
156jts - jakieś nowe wieści ?
-
Witam wszystkich mam podobny problem. W mojej Alfie przy dodawaniu gazu (gwałtownym) przy około 4500 tyś wypadał błąd p0300 i p0301 prawie zawsze (3/5 razy), po wymianie świeczek na ngk platynowe problem zanikł jednak po tygodniu od wymiany raz pojawił się ten błąd (migała kontrolka silnika i przestala) w podobnych okolicznościach a drugi raz jedynie lekko go zdusiło na około 1 sekunde ale już bez błędu. Nie mam pomysłu co to może być, cewki też podmieniałem. Dodam, że przebieg samochodu to 130000 a przebieg silnika (tak był już wymieniany raz) to 77 000 (silnik jest z 2006r.) Niedługo będę miał dostęp do kompa to spróbuje wrzucić jakieś wyniki i sprawdzić kompresję. Bardzo proszę jeżeli ktoś się upora z tym to pisać i jeszcze raz pisać!
-
Witam wszystkich, odświeżam trochę temat ponieważ i mnie trafiła przypadłość wypadającego zapłony. Po odpaleniu pracują tylko 3 gary, 4ty dołącza po chwili i się uspokaja. Przy obciążeniu silnika powyżej 4,5k pojawia się błąd wypadnięcia zapłony na 4tym cylindrze. Auto przed błędem odczuwalnie zamula, w momencie pojawienia się błędu odczuwalne uwolnienie mocy i samochód znów idzie jak burza. Sprawdzona kompresja- OK, podmiana krzyżowa świec, wtrysków, cewek zawsze 4ty cylinder wypada. Sprawdzony kolektor- czysto, listwa zasilająca czysta. Czy ktoś może podpowiedzieć co jeszcze i gdzie szukać.