Gdzie ? Za ile ? Całość ?
Printable View
Gdzie ? Za ile ? Całość ?
znajomy, który robił wydech w 147 GTA chwalił sobie pewną firmę. może do nich zadzwonisz i spytasz?
Inochi Motorsport
ul. Augustów 4a
92-411 Łódź
e-mail: kontakt@inochi.pl
telefon: 513 815 594
gadu-gadu: 342227
www.tlumiki.eu - mają w sprzedaży IMASAFa, który robi tłumiki na pierwszy montaż do Alfy - trzeba czekać 2 albo 3 tygodnie, bo robią na zamówienie, ale jest fachowo. Być może znajdziesz na eBay-u ze 30 zł taniej, ale u mnie Włoch źle pospawał przedni i musiałem wymienić - bez żadnego problemu, a stary tłumik wysłałem dopiero po odebraniu nowego. Koszt całości (przedni, środkowy, tylny - bez katalizatora) to ok. 1000 zł.
To w sumie tanio wyszło.
Wucio posłuchaj sobie jak u mnie wyszło - to co prawda 24V, ale jakiś pogląd będziesz mieć. Mam zrobiony układ przelotowy od katów do końca 2,5" ale zamiast dwóch tłumików (środkowy + tylny) mam 3: okrągły 60cm, trójkątny mały i końcowy duży (ale i tak 2x mniejszy niż ori).
Najpierw na 2 tłumikach:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1357032
Potem na 3:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1459508
Pamiętam, że katalizator był okrutnie drogi, ale GTV6 szła bez ☺.
Inochi Motosport moze dorobic w 2 dni w cenie ok. 2200zl. Nie widzieli auta ale zakladam ze z cena niewiele sie zmienia.
Tlumiki.eu czekam na odpowiedz. Po drodze od tapicera mam jeszcze 2 punkty z tlumikami ( dlugo na rynku Auto Mark i cos obok na Kolumny ) to chyba cos wybiore.
Tomaz dzieki za info
Busso nigdy nie zabrzmi jak v8, jedynie co można zrobić to założyć zbyt rozprężony wydech i wtedy brzmi beznadziejnie. 2,5 ma piękny tenorowy skowyt, który w seryjnym wydechu jest ładnie słyszalny. Jak chcesz coś dedykowanego to Ansa albo CSC. Supersprint ma żałosny stosunek jakości do ceny.
Mam odpowiedź z tlumiki.eu ( swoją drogą świetny kontakt ):
Witam ponownie,
Oto ceny poszczególnych elementów:
- tłumik przedni prawy - 450 zł
- tłumik przedni lewy - 450 zł
- tłumik środkowy - 600 zł
- tłumik końcowy - 560 zł
Tłumiki jestem w stanie zamówić u producenta zagranicznego - włoska
firma IMASAF.
Czas realizacji to około 10-14 dni.
Kurcze to nadal kupa forsy - 2060 PLN
Przypuszczam, że za 3k miałbyś wydech z nierdzewki z dożywotnią gwarancją tam gdzie ja robiłem. Przelot + fajniejszy dźwięk, no i trwalszy - a rozumiem, że "robiąc" GTV6 raczej celujesz w długi okres czasu :)
Z resztą - jak im dasz oryginały na wzór to i pewnie można się na replikę dogadać w razie czego.
Aha, no i w przypadku nierdzewki ceny masz z montażem.