Życzę powodzenie z dystansami bez kołnierza centrującego...:) pomijam fakt, że śruby na dłuższą metę nie wytrzymają to na pewno koło będzie 'biło'.
Printable View
Życzę powodzenie z dystansami bez kołnierza centrującego...:) pomijam fakt, że śruby na dłuższą metę nie wytrzymają to na pewno koło będzie 'biło'.
Fabryka fabryką, ale ja chce uzyskac efekt wizualny "szerszego" auta. dlatego pytam o te szersze dystanse.
nikt tu nie mówi, że chce zamontowac felgi na dystans bez pierścienia centrujacego. Logiczne jest, ze to nie przejdzie.
- - - Updated - - -
Arek czyli moge kupić dystanse z aucji i dac kumplowi do stoczenia??
A po drugie jak dawno temu widziales to ogłoszenie, w ktorym ktos oferuje te dystanse??
- - - Updated - - -
Arek dzieki wielkie za cynk. Znalazłem ogłoszenie i dogadałem się z gosciem. Zaszalałem i Zamówiłem komplet dystansów 20mm + sruby. Po niedzieli czekam na przesyłkę.
Najlepsze jest to, że gość przesiadł się z dystansów 20mm na 30 :D
jeżeli masz porządne dystanse z gwintowanym otworem (czyli najpierw osobnymi krótkimi śrubami przykręcasz dystans a potem osobnymi też krótkimi srubami przykręcasz koło do dystansu) to nie widzę problemu z 30 mm, gorzej jakby ktoś chciał zastosować zwykłe dystanse przelotowe z przedłużonymi śrubami
fajf ale po co przykręcac dystanse innymi srubami jak one i tak trzymaja sie na pierścieniu centrującym. Wystarczy chyba aby śruba była dłuższa o te 20mm. Zresztą gośc chce mi wysłac taki caly komplet i on na tym jeździl bez problemu więc chyba nie będę miał z tym problemu,
Mam takie same fele jak Ty tylko tyle że posiadam specjalną limitowaną edycję. W dwóch kolorach (chrom + popiół w koniczynkach). Tył mi wpadł i wygląda to niezbyt ciekawie. Przewertowałem przed chwilą giełdę na str 6 jest ogłoszenie w 156. Zastanawiałem czy nie wziąć od kolesia. Za 4 szt. 20 mm + śruby chce 300 zł (nie wiem czy aktualne jest telefon do niego). Tyle tylko jak weźmiesz 4 to przód Ci wyjdzie poza obręb błotniaka i będzie h...nia. Estetyczny fatal. Z moich obliczeń wynika że do tych fel idealne będą tylko 2 szt po 20 mm na tył i tyle kolego
aaaaaa :)
- - - Updated - - -
No właśnie ja te wziałem co mówisz cena świetna. 300zl za 4 dystanse plus 20 śrub i to nowe to jak pół darmo. normalnie na allegro chca 70zł za 1 dystans 20mm....
Na razie założe komplet i zobaczę jak to będzie wyglądać. Jak przód bardzo wyjdzie to wezmę 10mm albo ewent. 15.
WIEM JEDNO
Przy glebie -30mm nie załozyc dystansów to tak jak nie myć się tydzień a później użyc axe i pójść na panienki....