luzy zaworowe robione 3dni temu. kolo pasowe tez ok.
Printable View
luzy zaworowe robione 3dni temu. kolo pasowe tez ok.
Witam, maniaków więc chciałem troszkę odświeżyć temat kontrolki wtrysków jestem od niedawna posiadaczem 166. 2.4 jtd i mam problem wczoraj na A1 jadąc ok 140 km/h autko zgasło fakt że rezerwa była na czerwony polu ( kretyni budując autostradę zapomnieli postawić stację) ale po chwili odpaliła ale świecił się wtrysk ale jechała normalnie i jakieś 30m od stacji znów zgasła pobiegłem po dizla zalałem ok pali. kontrolka świeci dalej. proszę o pomoc
Pojeździj chwile jeszcze,może zgaśnie ;) u mnie tak właśnie było jak długo jeździłem na rezerwie :D i jeżeli już masz dużo paliwa to spróbuj ją przegonić na autostradzie porządnie a w między czasie jak masz lapka z kablem to sprawdź co jej dolega dokładnie ;d
Pozdrawiam
maxiking dzięki za podpowiedz, wykasowałem błąd przyciskiem check i wszystko lata.
Witam , nie zakładam nowego tematu zapytam tutaj .
Czy owa kontrolka wtrysku ma się zapalić przy rozruchu silnika? U mnie wcale nie świeci -jak się do niej dobrać jak spalona, jaka żarówka? (silnik pracuję ok )
Ma sie zapalić po włączeniu zaplonu, następnie zgasnac i dopiero można odpalać ;)
Dziękuję za odpowiedź , jutro rozbiorę zegar sprawdzę żarówkę.
sprawdzone, jest dioda wygląda ok jak i cały układ- lecz się nie zapala.
Witam i dokładnie Cie rozumiem. 4 razy od momentu jak kupiłem swoją 3 alfe 146(boxer,ts i obecnie jtd) zrobilem 4 razy polska - nurnerg. Dzis na lawecie z Pragi. W moim jtd 3 dni temu wymienilem chlodnice wody i nagle po 200km jazdy przy 140km/h zapalila sie marchewka i zgaslo... koszt lawety wiekszy niz koszt paliwa:) ale tez myślę o kompie, a może jakiś bezpiecznik albo coś zaśniedziałe-mam alfę 2 miesiące i poznaję błędy poprzednika. Wymienił bym czujnik wału korbowego ale czy to akurat to.... ps. nawet czech 166-ką chciał pomóc :)...