jeżeli wyniki się zgodzą to owszem
napisałem - każdy widzi - nie dam rady się wyprzeć
Printable View
jeżeli wyniki się zgodzą to owszem
napisałem - każdy widzi - nie dam rady się wyprzeć
ja pisałem tylko o określaniu spalania i tankowaniu :-)
Och zapomniałam, że w waszym towarzystwie trzeba zważać na słowa. ;)
jo pisoł poważnie
bez żadnych takich
ino żebych nie usnył tam z boku jak bydziesz robić spalanie miasto 5,5
- - - Updated - - -
ło ciul - jo mom kawałęk do Ciebie
a moja ni uja poniży 5 /100 nie zejdzie
zanim dojada to już spola to com ci mioł zaloć ( znaczy zalać ropy do baku - żeby nie było :lol: )
- - - Updated - - -
https://maps.google.pl/maps?saddr=11...&via=1&t=m&z=8
albo przez piotrków i łódź ze 300km
Ja jeżdżę w mieście głównie na 3 biegu 50/60 km 2000rpm ( brak obwodnic itp). Na zimnym silniku nie przekraczam 2500rpm. W mieście mam spalanie 6-7 ( chyba jak u większości) . Da rade zejść do 5L ale to nie jazda. Spalanie na trasie różne :D
Mam pytania , jak w lecie wymieniałem filtry , świece żarowe to na zimę też muszę ? Czy wystarczy co lato wymieniać?
Alfa potrzebuje jakiegoś specjalnego płynu chłodniczego czy wystarczy woda demineralizowana + koncentrat?
Świece żarowe to raz na kwartał polecam wymienić ;) A na poważnie, to jak Ci je szlag trafi to wymieniasz. W lecie nie chciała palić, że wymieniałeś?
Mi kiedyś wyszło komputerowe 3.8l/100km w 1.9 90KM. Prędkość 60-80 km/h po lekkich górkach o 4-tej w nocy. W trasie dawało radę zejść na 4.5. Jednak w mieście (tzn. w mieście z więcej niż jedną ulicą i ze światłami) nie uwierzę! Jakby co możesz podbić stawkę! Wchodzę do gry! :D:D:D
[QUOTE=KHOT;1304946]A potem sadzę można łopatą wyciągać :haha:
To jest mój czwarty diesel i każdy bez jakichkolwiek awarii wytrzymał przebiegi po 200 tys. km. Co jakiś czas każdy silnik warto popędzić na dłuższej trasie na wyższych obrotach.
Żaden z moich ujeżdżanych samochodów nigdy nie miał problemów z osprzętem (turbina itp.)
A dlaczego wytrzymały 200 tys., bo tym przebiegu sam je zmieniałem, albo firma mi je zmieniała.
Niskie obroty nie niszczą silników, tylko próby wykrzesania z silników parametrów niemożliwych do osiągnięcia na niskich obrotach.
W Focusie umiałem zejść na 5.8 w mieście, ale to inny silnik. Nie bardzo umiem sobie wyobrazić zejście poniżej 6L.
Zresztą nie po to kupowałem Alfę żeby oglądać każde 0,1L ropy:) Tak jak pisałem, jeżdżę dookoła miasta żeby samochód jak najczęściej poczuł trasę i prędkości powyżej 120km/h.