bede o 17
Printable View
bede o 17
Obiecane passerati z którego tak laliśmy: http://otomoto.pl/volkswagen-passat-...C31484492.html :haha:
Jakby ktośby dzisiaj chciał to jak wczoraj było gadane , King Cross 18sta :-)
Masakra jak IS zapierdzielali przez to miasto... :eek:
chodzi Ci jak zmienialiśmy wtedy miejscówkę czy jak już wracałeś do domu ?
generalnie spot zaliczam do udanych , tylko osłona silnika przez drogi poznańskie została "lekko" uszkodzona ale już jest to naprawione .
Co do spalania KHOT , u mnie na airboxie i stożku simoty wyszło 6.99l na sto , dla mnie zadowalający wynik :)
Chodziło mi o przejazd miedzy parkingami: reszta była w normie, ale te dwa punta latały jak szalone po polskiej i niestachowskiej. Ta osłona nieźle Ci tarła na trasie, jak byłeś za mną było tak głośno, że w jednej chwili zwątpiłem i zacząłem się zastanawiać czy to czasem u mnie też coś nie przyciera. :eek: 7 to wynik w sumie w sam raz, mi wychodzi 7,5 w cyklu mieszanym pod dystrybutorem, samochód ma jeździć a nie dziadować. :P
Generalnie dobrym pomysłem będzie podpięcie się pod nich na zimę i jakieś wspólne spoty w pestce właśnie w takich mniej zapełnionych sektorach z dala od buractwa latającego bokiem. W każdym razie, ja na kolejny spot piszę się dopiero w styczniu. Zamówiłem sobie dzisiaj kable: elma na bt i ecuscan na usb, także będę mógł użyczyć na spocie pod warunkiem że ktoś jeszcze dowiezie lapa do kompletu (bo stacjonarki nie zaciągnę :haha: ).
Ja mam w bagażniku , kabelek na usb , a w środku elm na bt tylko wszystko bez przełącznika na airbag'a , jak kupiłeś z przełącznikiem na airbag to lapka wezmę bo błąd poduchy wymazać muszę .
Co do zmiany miejscówki to nie widziałem gdzie co i jak i kto jechał trzymaliśmy się Ciebie nie było czasu na rozglądanie się :D
Brałem tego http://viaken.pl/pl/interfejs-fiat-e...tyku-obd2.html, więc poduchy obowiązkowo muszą być (gdyby nie, to winę można zgonić na bociana, bo za jego radą tego kupiłem :P).
kabel z przełacznikiem na poduchy mam cały czas w aucie - było gadać to bysmy pokasowali