no kozaczek te skory :!:
Printable View
no kozaczek te skory :!:
Dokładnie jak wybiore i zrobie napewno wyśle fotki i dam recenzje, zastanawiam się nad kolorem do granatowej Niunii jakie dać wnętrze, może białe, ale uzywam na codzień, błękit, może wyglądać ciekwie, a jaki wy koledzy byście dobrali kolor tapicerki??? Chciałbym by nie wyglądała jak salonówka
no smiem twierdzic ze nie do konca, ale to jest nieistotne :)Cytat:
Napisał obserwator737
efekt jest naprawde dobry, koszt jednak calkiem spory - wiem ze sa te plusy o ktorych pisales... Ja chyba jednak nie zdecydowalbym sie na obszywanie skora. Oczywiscie jesli skora to podgrzewanie foteli, ja tego nie mam i przyznam ze efekt nie jest ciekawy, bo kto lubi miec zmarzniete 4litery albo plecy :?:
tak przy okazji: czym czyscisz i konserwujesz te skore? Rozumiem ze to jest jakas specjalna do samochodu? jak wyglada sprawa z boczkami,szczegolnie tym zewnetrzym na fotelu kierowcy-wyciera sie,niszczy? czy daje rade?
Pozdrawiam
metkę wypruto z mich oryginalnych foteli z Alfatexu po odmierzeniu miejsca w którym była ona wszyta - widocznie wszywali jak wyszło w oryginale :wink:
co do trwałosci - nie ma z tym jakiegoś problemu póki co - fakt że fotele mają raptem 33kkm od uszycia ...jednak w przypadku gdyby nastąpiło jakieś uszkodzenie skóry mam zapas który pozostał po wykonaniu tapicerki - w takim wypadku nie ma problemu z wymianą uszkodzonego elementu
skóra jest samochodowa , producent www.pasubi.com , dystrybutor w PL www.tapicerki.pl
co do ogrzewania - masz rację , zimą bez tego skóra nie jest przyjemna , na szczęście w moim egzemplarzu był fabrycznie pakiet zimowy
do czyszczenia w przypadku mocniejszego zabrudzenia świetnie nadaje się zestaw do czyszczenia skór meblowych firmy "Kler" do nabycia w ich salonach firmowych (zestaw zawiera dwa srodki - jeden do usuwania zabrudzeń , drugi do pielęgnacji)
do zwykłej pielęgnacji używam zwykłego środka firmy CarPlan , kupuję go w Feuvert , koszt ok 25zł za opakowanie (starcza mi na rok)
I wyciskane MOMO na zagłówkach. Super robią robotę, ale 4200 za zestaw :|?:Cytat:
Napisał fiergloo
Osobiście wolałbym oryginalne używane za 1/4 tej ceny. Powodzenia zyczę w każdym razie :)
A ja mam takie pytanie, czy przednie fotele z Alfy GTV/ Spider pasowaly by do Alfy 145 :?: Bardzo mi sie podobaja te fotele, czesto sa obszyte skora, i jakby tak mala podmianka, co o tym myslicie :?: :wink:
też zaczynam się rozglądać za jakąś skórą do mej pięknej i znalazłem coś takiego
http://www.daadoo.pl/index.php?stron...to=10&auto=147
wygląda bomba no może bez tej czerwonej kierownicy :D ciekawe ile sobie życzą ??
hecin@ nie lepiej poszukać ori skóry do 147 ? też szukam i się rozglądam jakiś czas. Można w dobrych pieniążkach wyrwać anglika (na forum też jest instrukcja co i jak poprzekładać) lub europejczyka. Takie obszywanie to napewno czasochłonne i kosztowne zajęcie. Efekt napewno super (pomijając kiere i lewarek zmiany biegów) ale jak z trwałością tej skóry? zagadka.
Mnie dość podchodzi alcantara z elementami ze skóry lakierowanej na połysk. Odpowiednio pomyslana nie jest śliska co podnosi jej uzyteczność Taki miks na pewno jest sporo tańszy jesli chodzi o materiały.