-
mój jak miał poniżej 12.1 to już nie odpalał poniżej 12 to trup, na włączonym silniku bez urządzeń 14,1 po włączeniu świateł radia, nawiewów 13,8, więc nie kombinuj i kupuj akumulator ja polecam centre.
-
Grudniowego pecha ciąg dalszy. Wczoraj straciłem bezpowrotnie oponę. I tu temat do rozważenia. Poprzedni właściciel założył (przypomnę 156 2,4 JTD Sportwagon) opony 225/45 r17, jak np. do modelu GTA. Opony posiadają ochronę krawędzi felgi, wzmocnione boki i zwężają się ku górze. Kupiłem rano używki pirelli, rozmiarówka i indeksy te same a do wahacza brakuje dosłownie 1mm i podczas jazdy, nawet po płaskim, wyraźnie ocierają się o wahacz. Zmienić np. na 215 czy 205 czy pozostać przy opcji 225. Jeśli 225, to jakie opony polecacie. Obdzwoniłem cały śląsk i nikt nie potrafi dopasować mi takiego obuwia :) Producent podaje, że można zamontować 225 do alfy 156.
-
w karcie pojazdu mam napisane, że oryginalnie winno być 215/45/17 . Ja mam 225 i nie obciera -felgi Ti, opona Toyo T1R
-
Dokładnie taki kształt opony. Dzięki za model. Zamówiłem już i na ten sezon zakładam http://www.oponeo.pl/dane-opony/nank...-91-v#11355132
Potem sprzedam kumplom do upalenia :) Te Toyo są dobre, pomyślę o nich na przyszły rok. Jednak większość modeli w tym rozmiarze robi problem, sprawdzałem kilka modeli wczoraj.
Dzięki wielkie.
-
te nankangi niby chiniole itp ale opinie mają całkiem niezłe
ja nawet teraz jestem w fazie testów 17" zimowych 205/50 goodride - no ale czekam na śnieg - potem będę opiniował
jak na razie na czarnym jest przede wszystkim cicho ( bo wielu pisze , że szumią itp )