Zawsze chciałem mieć webasto :D Choć wydaje mi się, że taniej wychodzi ocieplony garaż... :D W dodatku spełnia wiele innych fajnych funkcji - graciarnia.
Chłopaki jak macie wydajne alternatory to ładujcie podgrzewacze wody- nie pożałujecie :)
Printable View
Zawsze chciałem mieć webasto :D Choć wydaje mi się, że taniej wychodzi ocieplony garaż... :D W dodatku spełnia wiele innych fajnych funkcji - graciarnia.
Chłopaki jak macie wydajne alternatory to ładujcie podgrzewacze wody- nie pożałujecie :)
a nie boisz się że któregoś dnia idąc do auta zobaczysz ognisko albo coś? ( odpukać :D ) JA chyba bym się cykał cały czas :D
tzn, szacun że to zrobiliście :D ale wiesz, benzyna + samoróbka :D chyba nie spałbym po nocach :D
Teoretycznie wszystko jest możliwe. Z resztą ile jest przypadków że auto sie zapali bez powodu i nie ma ogrzewania. Po polskich drogach jeździ dużo aut z dogrzewaczami wiec teoretycznie ogniska na kółkach. Wszystko było instalowane wedlug instrukcji serwisowej Webasto(z drobnymi modyfikacjami) :) Instalacja elektryczna jest zabezpieczona sam piecyk też ma zabezpieczenia np. przed przegrzaniem, nawet przed brakiem płomienia gdy z jakiegoś powodu nie odpali tzn nie wykryje płomienia to podejmuje tylko 3 próby odpalenia potem sie blokuje wiec nie pompuje paliwa bez opamiętania. Ale z drugiej strony wszystko jest możliwe. Moim zdaniem jak robimy coś z rozsądkiem i przemyślimy jak całoś funkcjonuje to nie powinno sie nic złego stać. A jak bym oddał do serwisu webasto to bezmyślnie by klepali to co w instrukcji i by się nik nie przejmował bo to nie jego. Tym bardziej że mam pecha do mechaników i serwisantów i nigdy nie byłem zadowolony z ich usług. Prawda jest taka ze jak by to serwis robił to jak by coś się stało to mógbym miec pretęsje do nich a tak to moge mieć tylko do siebie:) Chociaż nie ukrywam że na początku urzytkowania tego mialem male watpliwości czy wychodzac z domu zabrać ze soba kiełbase na ognisko :p Ale nie ma co rozmyślać dzisiaj było -11 a w środku cieplutko wiec... ;)
szacuneczek :D