a czy jak sie rozgrzeje mocno nie zauważyłeś mniejszego falowania obrotów?
Printable View
a czy jak sie rozgrzeje mocno nie zauważyłeś mniejszego falowania obrotów?
po rozgrzaniu jest troszeczkę lepiej, ale różnica jest nieznaczna. Auto ma 259 tyś km. Rozrząd był wymieniany dwa lata temu przy 239 tyś km. Wątpię by poprzedni właściciel jeździł z takimi wibracjami przez 20 tyś km tym bardziej, że był Alfaholkiem z tego forum (klubowe dywaniki i ramka). Głośna praca wydechu może wskazywać na przedmuch uszczelki w kolektorze ssącym/wydechowym. Sprawdzę to jeśli podłączenie do kompa nie wykaże błędów zapłonu lub sondy lambda.
Auto stało pod chmurką od dwóch miesięcy i w tym czasie zrobiło 200 km, więc wychodzą różne kwiatki tj. kontrolka ABS, niedoładowany akumulator, samoistnie włączające się oświetlenie kabiny (właśnie przez to z mojego balkonu zwisa kabel ogrodowy a bellę doładowuje prostownik). Jutro będę miał FiatECUScan z KKL-em, dodatkowo pojadę sprawdzić akumulator i zmierzę prąd ładowania alternatora może dowiem się czegoś więcej.
Gdzie znajdują się sondy lambda i ile ich jest w 2.5 v6 z 2000r ?
Kolego a gdzie na filmie to falowanie raz zafalował na początku i potem to ja nie widze aby on więcej niż 100 obr drgnął
To samo jest z 3.0? Tylko jedna sonda? Rocznik 99
Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
Tak.
no nie powinien ale bez przesady, że to ąz takie falowanie, że od tego silnikiem telepie
Obroty moga falowac +-20. Zalezy ile pokazuje komputer. szybkim sposobem szukania nieszczelnosci jest PLAK ;] psikasz po wszystkich laczeniach kolejno, jesli obroty wzrosna masz nieszczelnosc.