Z tylnej tez leci ciepełko ale to naprawde długo trwa... U mnie musze przejechać kilkanaście kilometrow zanim poleci ciepłe.Cytat:
Napisał tom155
Printable View
Z tylnej tez leci ciepełko ale to naprawde długo trwa... U mnie musze przejechać kilkanaście kilometrow zanim poleci ciepłe.Cytat:
Napisał tom155
ja mam to samo. wszystkie szyby totalnie oszronione od środka ale tak jak wspomniał rigobert mam wodę w dywanikach więc to chyba to bo wcześniej jak śnieg jeszcze się nie topił nie było takiego zjawiska. dzisiaj jej się pozbędę wyskrobie to paskudztwo i zobaczymy jutro.Cytat:
Napisał rigobert
mam dywaniki z wykładziny trzeba przyznać trochę mi zesztywniały:D będę musiał wziąć je do domu żeby mi wyschły
Mam dwóch kumpli, którzy mają swoje teorie na ten temat:
1. wystarczy wymienić filtr kabinowy
2. wilgoć wewnątrz auta - chodzi o niedoschniętą tapicerke - mimo, że w dotyku wydaje się być sucha, to jednak głębiej wewnątrz może troche wilgoci się zgromadzić.
Rozwiązaniem byłoby postawić otwarty samochód w pełnym słońcu w dużych temperaturach, albo udać się do myjni samochodowych, które piorą tapicerkę i jednocześnie posiadają maszynę (komorę) do suszenia. Niestety na własne oczy takiego ustrojstwa nie widziałem.
Pozdro
Wracam do tematu - po konsultacjach z mistrzem, który zajmuje się moją Alfą w warsztacie - otóż zadziałało (przynajmniej na razie) wysuszenie dywaników - pozornie tylko suchych - ale pozostało pytanie - skąd wilgoć w takich ilościach? Jeśli odważnie wykluczyć przeciek przez uszczelki - master zasugerował nieszczelność chłodnicy i dostawanie się wilgoci przez nagrzewnicę. Sprawdzone - brakowało tego płynu ponad litr. Teraz czas na obserwacje - czy i w jakim tempie ubywa i czy to jest przyczyną? Ale - kto by wpadł na taki wariant? Mi w każdym razie nie przyszło do głowy :)
witam... odgrzebuje troche temat bo nie chcę nowego zkładać...
Mój problem polega na filtrze kabinowym a właściwie jego braku. Czy w każdej wersji wyposażeniowej jest ten filtr czy tylko z klimatyzacją? Moja alfa jest troche skąpo wyposażona bo z udogodnień dla kierowcy ma tylko elektrycznie otwierane szyby w przednich drzwiach :) I jeśli każda wersja ma ten filtr to czy on się ma znajdować w okolicach wycieraczki od strony kierowcy? I czy produkty z allegro będą właściwą opcją?
Proszę o odpowiedź bo przy każdym włączaniu dmuchawy leci na mnie tona kurzu, pyłków i innych takich a mój kokpit wygląda jakbym w środku mąkę robił:(
pozdrawiam
Według mojej wiedzy nie wszystkie 155 były wyposażone w filtr przeciwpyłkowy :(