A ja polecam tylkoe jedną markę - Ricambi Orginali, najlepsze, miałem motgumy (przez 20 min), valeo, bosch i inne wynalazki. Ricambi są najlepsze.
Printable View
A ja polecam tylkoe jedną markę - Ricambi Orginali, najlepsze, miałem motgumy (przez 20 min), valeo, bosch i inne wynalazki. Ricambi są najlepsze.
Żona narzeka bardzo na wycieraczki, które ma założone na pierwszy montaż, samochód ma 2 miesiące.
Pytanie; czy w ramach gwarancji można domagać się wymiany wycieraczek po 2 miesiącach użytkowania samochodu, skoro są wyraźnie kiepskie?
Co to znaczy kiepskie? Poradź żonie żeby częściej używała spryskiwacza, no i płyn z marketu raczej się nie sprawdza
mi oryginalne wycieraczki wystarczyly na 2,5 roku, no moze troche krocej bo pod koniec tego okresu juz troche slabo zbieraly, wiec nie wiem jak po 2 miesiacach moga kiepsko dzialac
teraz mam bosch aerotwin - bardzo dobrze zbieraja no i co wazne predkosc maksymalna wzrosla o 10kph bo mniejszy opor powietrza :D haha ;)
Niestety tanie noname płyny często powodują twardnienie piór - ja używam sonaxa, lub firmowy płyn shella i nie mam problemów
Krótko mówiąc źle wycierają szybę podczas deszczu; rozmazują i pozostawiają smugi. Podobnie jest podczas używania spryskiwacza. Mam porównanie do piór firmowych Champion, Bosch, itp i to najgorsze pióra.
Czy pióra zatem podlegają gwarancji?
Auto jest z wyprzedaży 2013 i stało na placu kilka miesięcy nieużywane, możliwe, że to ma wpływ na jakość piór?
Pióra to element eksploatacyjny - raczej nie wymienią.