Może coś było nie tak z Twoim silnikiem.Cytat:
Napisał ozzy
Co najmniej 2-óch moich znajomych mówiło, że przy spokojnej trasie spalanie spada wyraźnie poniżej 10.
Printable View
Może coś było nie tak z Twoim silnikiem.Cytat:
Napisał ozzy
Co najmniej 2-óch moich znajomych mówiło, że przy spokojnej trasie spalanie spada wyraźnie poniżej 10.
W kwestii formalnej :P 1.6 Boxer ma 103KM.Cytat:
Napisał lukaszzarzynski
Witam
ostatnio wpadła mi w oko GTV-ka. Chciałbym ją kupić ale obawiam się o koszty jej utrzymania (naprawy, wymiany płynów itp) i jak jest z jej awaryjnością. moglibyście mi doradzić czy warto "pchać się" w ten ten model Alfy czy poszukać czegoś innego. Z góry dziękuję za pomoc.
No i bardzo ważna rzecz. mianowicie cena samego auta tj. w jakich granicach cenowych dostane porządną GTV-ke (na allegro ceny zaczynają się od 10tyś w górę).
criss2007, jak przejrzysz na forum dział z Gtv'kami dowiesz się jakie są ich zalety i mankamenty. Pytasz o awaryjność, bo kumpel/sąsiad/mechanik itd. powiedział Ci że Alfy się psują, czy jeździłeś już jakąś Alfą? Musisz mieć na uwadze, że Gtv jest już leciwym autem. Aby znaleźć dobry model trzeba liczyć się z długimi poszukiwaniami. A nawet, jak już taką znajdziesz, to i tak trzeba będzie w nią zainwestować.
Pzdr
czy nowy czy stary kazdy sie psuje... a ceny bywaja rozne zalezy co chcesz wymienic,np. pasek wielolkinowy aletrnatora ok 60-70zl, pompa wspomagania 600-700, tarcze hamulcowe 110-130zl przod, silniczek krokowy 700zl itd oczywiscie ceny nowych czesci
ale podejrzewam że koszty części są podobne jak w np w Audi.
---------- Post dodany o godzinie 22:39 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:15 ----------
co sądzicie o tej?
Alfa Romeo GTV 2.0 V6 TURBO model 2003, 1998r., 2000cm3, 210KM - otoMoto
teraz sie szykuje do wymiany wariatora i rozrządu i koło 1100zł mysle ze na to wydam... po czym bede chcial sprzedać moja GTV gdyz powiekszyła mi sie rodzina...
Jedno jest pewne i niezaprzeczalne jeżeli kupisz auto zaniedbane co odrazu sugerować bedzie cena to bedziesz musiał liczyc sie z wydatkami ale to zasada która dotyczy wszystkich aut używanych.
Co mogę polecic to dokładne sprawdzenie auta w serwisie przed jego zakupem.
Dokladnie! Ja sie polasilem na "okazje" i wladowalem pozniej 5tys... Okazalo sie w koncu, ze nie kupilem auta za 13tys tylko za 18tys! Ale i tak nie zaluje! Poszukaj jeszcze na forum wskazowek jak dobrze kupic auto...
Pozdrawiam i zycze powodzenia w szukaniu! ;)