Min. 9.2 max. 13. Trasa 10
Wymęczone na klawiaturze dotykowej.
Printable View
Min. 9.2 max. 13. Trasa 10
Wymęczone na klawiaturze dotykowej.
To dziwnie malo wam pali bo mi wychodzi poki co ze spali mi okolo 13-15 l na 100 km ... co mnie bardzo dziwi ale jest nowy gaz moze musi sie dostosowac czy cos ale zobacze jak soe capkiem skomczy w butli to dam wam znac a jesli jest cos nie tak z moim autkiem wiecie co zrobic by zaradzic takiemu spalaniu ?? I podkresle ze jezdze spokojnie i wiekszosc to trasa ...:/
troszkę dużo chyba że ją kręcisz wysoko lub więcej stoisz w korku niż jeździsz u mnie przy 2.0 i jeździe spokojnej spala 12L w mieście LPG, spalanie zależy od wielu rzeczy stanu silnika przepływki sondy i rodzaju instalacji LPG sposobu jej montażu i ustawień
stan silnika mam raczej dobry jak z ta przeplywka sondy nie wiem ... ;/ ale instalacja jest nowa wiec raczej tez nie ma co w niej byc nie tak a jest to BRC SEQUENT 24 wiec jest to dobra instalacja ... :p ale podjadę do gazownika co mi go montowal i ciekaw jestem co on mi powie na ten temat moze musi to jakos uregulowac czy cos
- - - Updated - - -
a jesli np silnik mi spala olej ale w tych samochodach niestety to normalne ... :p to moze to miec wplyw na spalanie gazu ? skoro benzyny pali normalnie ...
wspomne ze instalacje ma dopiero tydzien moze sie to jeszcze jakos ustatkuje na lepsze spalanie ?
Skoro ma tydzień to po 1000km musisz przecież jechać na regulację.
Napisz lepiej gdzie tankujesz LPG... Bo jak na tesco to mi też spalił 15 litrów ;) Teraz tylko Shell i BP i jeździ lepiej niż na benzynie a spala 10/100 po mieście.
no ja tankuje tylko shell i bp :D teraz ten zbiornik co zatankowalem to na shellu 39.5 l gazu weszlo a przejechalem na nim 290-300 km wiec dosyc sporo ale zatankowalem nowy na bp i zobacze jak sie bd sprawowal ten :p a dlaczego gadasz ze po 1000 km mam jechac na regulacje ??
Ale spalanie juz jest co raz lepsze bo poki co wychodzi 11.5 l/100 km :) czyli wydaje mi sie ze jest nieźle jak na 1 bak :)
Skoro montowałeś niedawno to i w książce gwarancyjnej i sam gazownik Ci mówił, że po 1000km musisz przyjechać na regulację. Potem co 10.000km.
Jak wygląda u Ciebie ta butla skoro wchodzi 40l? Mi wchodzi 33-34 a już wystaje...
Jak wcześniej oceniałeś spalanie na 13-15 skoro twierdzisz że 11.5 wyszło na pierwszym zbiorniku?