Poliftowe wersje zamiast MONO maja OFF wlasnie :P
Printable View
Poliftowe wersje zamiast MONO maja OFF wlasnie :P
Mnie sie też wydaje, ze coś nie działa tak jak powinno. Moze ktos z Was wie jak sprawdzić czy masz zamontowane dodatkowe ogrzewanie? Może ono się zepsuło i komputer myśli że już powinno lecieć ciepłe powietrze. Ewentualnie może termometr wewnętrzny. U mnie działa tak samo jak u Intruza.
tzn u mnie leci letnie powietrze, ale jak się zrobi tak silny podmuch to cieple powietrze sie wychladza, jak pomalu leci, to jest cieple
Przy temperaturach porannych rzędu -1 do +3 po jakim przejechanym dystansie kilometrów czujesz, że zaczyna lecieć ciepłe powietrze? Chodzi mi o to aby wywnioskować czy działa u Ciebie dodatkowe ogrzewanie.
- - - Updated - - -
Dzisiaj rano u mnie przy temperaturze około 0 st. lekko ciepłe powietrze na szybę zaczęło lecieć po przejechaniu 1 km, po 4 km nawiewy zaczynają pracować bardziej i leci dość ciepłe powietrze a po przejechaniu 7 km nawiewy pracują na maksa i leci bardzo ciepłe powietrze. Tak to wygląda w moim aucie.
Jak dla mnie to ta dodatkowa nagrzewnica powietrza to jakas lipa jest. Wcale nie jest tak, ze jest jakos szybciej cieplo w srodku. Pradu wzera jak szalona, a efekty sa bardzo mizerne.
Dla testu musze wyciagnac bezpiecznik i sprawdzic jak bedzie, ale nie spodziewam sie wielkiej roznicy.
Dla porównania auto golf IV z silnikiem 1.9TDI bez dodatkowego ogrzewania rozgrzewa się dużo wolniej. Siostra mojej żony, która ma to auto była w szoku jak szybko zrobiło się ciepło w naszej 159 na tym samym dystansie kilometrów.
Hmmm no moze... ale po przejechaniu 2km to w kazdym chyba dieslu juz leci letnie powietrze?
Nieprawda - diesle nagrzewają sie duuużo dłużej niz benzynowe. U mnie dzis przy temp. ok. 2 st C wskazówka temp. drgnęła dopiero po 4 km. Ale dodatkowa nagrzewnica spowodowała ze już po 1 km zaczęło leciec ciepłe powietrze. Obecność tej nagrzewnicy najłatwiej stwierdzić po obecności za akumulatorem dodatkowej skrzyneczki z bezpiecznikami , wielkości paczki papierosów ( lub ciut mniejszej)...
Ja nagrzewnice mam właśnie... i przez pewien czas myślałem, że jest zepsuta. Dopiero stwierdziłem jej działanie jak mi akumulator padł od krótkich jazd po mieście. Kupiłem nowy i mi goście nie chcieli podbić gwarancji bo ładowanie miałem ledwie 13V :/ ale chwilę poczekali i w końcu pykło 14V- nagrzewnica się wyłączyła bo silnik osiągnął 60 stopni (około). A już myślałem, że alternator do duszy.