U mnie w 2.5 V6 temp. otwarcia termostatu 85 stopni. Na blacie pokazuje 90, temp. na kompie 88.
Ten wskaźnik na blacie to chyba nigdzie dobrze nie działa.
Printable View
U mnie w 2.5 V6 temp. otwarcia termostatu 85 stopni. Na blacie pokazuje 90, temp. na kompie 88.
Ten wskaźnik na blacie to chyba nigdzie dobrze nie działa.
Płynu nie ubywa ani nie przybywa :) Temperaturę odczytuję ze złącza ELM z gniazda OBD, ale ciekaw jestem, czy on podaje dobre odczyty, tzn. prawdziwe.
Na chwilę obecną nie zarejestrowałem, kiedy włącza się wentylator na 1 i 2 bieg, bo ciągle klima włączona i wentylator pracuje od samego startu samochodu. Dziś poproszę kumpla na serwisie, żeby mi podłączył komputer serwisowy i zobaczymy, czy temperatury się pokrywają ze wskaźnikiem.
nie głupoty tylko stan prawidłowy ,zimo i gorąco. On nie jest wyskalowany co 10 stopni aby kierowca mógł sobie oceniać czy płyn ma temp. 78 czy może 85 stopni
powinna być w pionie ,skoro jej tam nie ma albo zegar albo czujnik temp w termostatcie do sprawdzenia
Pytam jeszcze raz gdzie masz temp. 70 na wskaźniku? Bo na wskażniku jest 50-kreska-90-kreska-130
To co uważasz za 70 stopni ,czyli kreska między 50 a 90 to okolice 80 stopni temperatury płynu chłodzącego
na pierwszy ogień podmień czujnik temperatury w termostacie
ja bym się bał że w momecie wzrostu temp. nie dowiesz się o tym w porę