Nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że xenony są inne w środku. Na pewno jest inne mocowanie żarnika - rozkładałem starą lampę H7 i coś mi się wydaje, że stwierdziłem wtedy, iż nie są zamienne.
Printable View
Tak czy inaczej kupiłem te lampy 100zl to nie dużo w sumie. Jak przyjdą to zobaczymy co się da zrobić
Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e przy użyciu Tapatalka
Uldyn, zmieniasz specjalnie lapmy bez sprawdzenia żarników ?
W moim przypadku padają żarniki.
Po właczeniu światła (pierwszy raz) światła ładnie świecą, jak żarnik się nagrzeje zmienia kolor w inny i nie daje takiego strumienia światła.
Gdyby ktoś miał taki problem polecam sprawdzić najprostszą rzecz w pierwszej kolejności czego ja nie zrobiłem.
A jeszcze leprzym efektem jest regeneracja odbłyśników i wymiana żarnika. Efekt porażający! Koszt 100zł za regenerację. Wypala się górna część odbłyśnika i promień światła jest słabszy i rozproszony miejscami gdzie jeszcze się może przebić. Miałem dostęp do oryginalnych żarników philipsa ( sam je mam zamontowane) więc mogę jeszcze spytać czy są i jak ktoś zainteresowany pisać.
KaaC, moje lampy i tak już są dość sponiewierane połamane zaczepy. I tam gdzie wchodzi bolec w środku połamane dlatego nie można było wyregulować dziś mogłem to porównać z tymi lampami co kupilem więc zakup dobry a dałem 220zl za dwie razem z silniczkami
Wysłane z mojego HTC Sensation Z710e przy użyciu Tapatalka
ja dorzucę swoje 3 grosze. Czujniki położenia lamp są przy lewych kołach przednim i tylnym. Do czujników idą takie małe "łączniki" i tutaj istotne jest czy przy postawieniu na koła ten łącznik jest skierwany w kierunku tyłu czy przodu, bo można go ustawic w dwóch pozycjach, nie chce skłamać, ale wydaje mi się że siedząc przed kołem z lewej strony obydwa łączniki od lamp powinny być ustawione w ten sposób / , wymieniałem nie dawno wahacze, ustawilem właśnie w drugą mańkę te łączniki i problem miałem taki jak opisujesz, podniosłem koło, odkrecilem srubke od czujnika ustawiłem w drugą mańkę i świecą dobrze :)
W takiej pozycji jak opisujesz "mańka" własnie tak - "/" jest ustawiona :))
a sprawdzales w drugą "mańkę"? :D bo nie jestem do konca pewny ktora to byla strona ta \ czy ta / :)
Panowie mam lampy zwykłe bez ksenonu i zamontowane w alfie w której były lampy ksenonowe chciałbym przełożyć ze starych lamp ksenon do tych bez. Macie pomysł jak to zrobić? Bo w ksenonowej jest inne gniazdo na żarnik taka jakby "korona" z blaszek która to trzyma i dokręca plastikowa osłona. Próbować jakoś tą osłonę dokręcić albo zrobić podobną koronkę? Mogę dorzucić zdjęcia co i jak wygląda jak ktoś nie ma porównania
Przełóż soczewki.