Tak, zgadza się ma Sportwagona MY 2008 ,czyli podsumowując
od 2008 roku AR 159 waży:
sedan -1565 kg
SW -1590 kg
Printable View
sorry, źle doczytałem i spojrzałem na dopuszczalną masę całkowitą :o
Czy rano jak uruchomicie auto i np cofacie R i potem wlaczycie D to szarpnie po puszczeniu hamulca za pierwszym razem?
Witam!Chciałbym odświeżyć temat.U mnie też występuje to chwilowe zawahanie przy starcie zatrzymanym po wciśnięciu gazu w podłogę.Mam pytanie.Mianowicie czy jest możliwe, że po częściowej wymianie oleju w automacie można odczuć spadek dynamiki samochodu.Mam takie subiektywne wrażenie bo mechanicznie nic się nie zmieniło.Czy może to być efekt nieoryginalnego oleju ale zgodnego ze specyfikacją (przynajmniej taką mam nadzieję) i czy np. pokusić się o kolejne upuszczenie i zalanie Tutellą?Ostatnia rzecz to gdzie w Warszawie polecilibyście wykonać taki zabieg?Pzdr.
jest taki manewr , który próbowałem w mecedesie w210 z automatem - przytrzymujesz jednocześnie hamulec i wciskasz gaz, start jest wtedy z wyższych obrotów,
chociaż na co dzień wydaje się to niebezpieczne ;)
Odgrzewam kotleta, orientujecie się, czy q-tronic w 1.9 wystepowal z manetkami ? cy opcja manetek przy kierze byla tylko w qtronicu w 2.4 ?
Qtroniki nie maja dwumasy prawda to czy fałsz ? :)
w 1,9 nie było manetek - jeszcze się z takim nie spotkałem - ale wydaje mi się że powinny działać :) czyli opcja manetek była tylko w 2,4.
Jeśli chodzi o 2 pytanko podobno nie ma dwumasy, ale nic sobie nie dam obciąć :)
Nie ma dwumasy. To klasyczny automat.
Alfa 159 TI 2.4 JTDM QTRONIC @ 263BHP : https://www.youtube.com/watch?v=9soGKtfGeUQ
Właściciel twierdzi, że ma 6-7 do setki. Nawet gdyby było 7,5s to byłbo coś, bo ja kiedys sprawdzałem swoją, to miałem 8,2s z dokładnością pomiaru do 5 metrów.
Pytanie: czy ktoś z Was ma 2.4 w q-troniku z mocniejszym chip'em i na ile ? A może ktoś sprawdzał przyśpieszenie 0-100.
Ciekaw jestem ile ma fabryczna konfiguracja z DPF na pokładzie, bo producent podaje ~8.6s ?
[edit]
1 [KM] = 0,9863 [HP]
czyli właściciel tej 159-ki ma prawie 267KM
Tutaj podobno 7.5s na mokrej nawierzchni
https://www.youtube.com/watch?v=Hf3tcAKAics