Oczywiście nie ma w tych mailach nic tajemniczego, ale w dobrym tonie jest zapytać czy można opublikować prywatną korespondencję.
Printable View
Nie ma co się spinać, darmową reklamę masz :)
Właśnie wróciłem z Warszawy gdzie oddałem samochód do serwisu na Arkuszowej 2a. Na podjeździe same maseratti, ferrari i lamborghini więc może sobie poradzą z moją kapryśną alfą. Dojechałem do Glinojecka jak gdyby nigdy nic, zatankowałem, odpalam auto i dupa nie działa skrzynia. Więc resztę trasy spędziłem oglądając mój samochód za plecami jadąc na lawecie :)
Pytanie czy skasują Cię jak za ferrari :P
Wczoraj odebrałem samochód z serwisu, Panowie wymienili mi jeden z zaworów wyboru selekcji w skrzyni bo był ponoć bardziej zużyty niż inne i to on miał być winowajcą, piszę miał ponieważ wsiadłem w auto zadowolony jak cholera, 550 zł zostawiłem ale to nic jadę zadowolony, zatrzymałem się za potrzebą w Płońsku na stacji BP. Wracam do auta, patrzę na wyświetlacz widzę wybrany bieg to 3, myślę ja **** no nie teraz. Znowu zesrała się skrzynia, ten sam problem, jak jadę to jadę ale jak się zatrzymam to katastrofa. Poczekałem prawie 2h jak samochód ostygnie i po 2h odpalił i pojechał, zajechałem do rodziny do Płocka i w poniedziałek zawiozę samochód ponownie do warszawy. Czekając aż samochód ostygnie zadzwoniłem do serwisu i powiedziałem, że jednak nic się nie naprawiło, właściciel był bardzo miły i wręcz zdziwiony chciał otwrzyć mi serwis w sobotę żebym mógł tylko auto zostawić ale na spokojnie oddam je w poniedziałek. Mam tylko nadzieję, że za drugim razem coś znajdą i obniżą koszty ewentualnej ponownej naprawy bo wymieniono mi jakiś element który jak widać działał poprawnie. Z jednej strony tak bardzo wkurzam się na to wszystko a z drugiej jak już jadę tym autem to daje mi taką radochę, że szok :) Moim zdaniem to elektronika albo sprzęgło. Poniżej zamieszczam link do filmu na którym widać jak autko się zachowuje gdy wbijam biegi i zwróćcie uwagę na dźwięk takie CYK CYK CYK jak auto chce wbić 1.
http://www.youtube.com/watch?v=OEpTmlXPhiQ
rozwiązałeś ten problem?
Miałem podobnie, później nie wbijalo biegów wogole okazało się łożysko oporowe na skrzyni się syplo :D
Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Sprawdź kolego najpierw czy nie ma wycieków z układu sterowania skrzynią, potem sprawdź przekaźnik w prawej komorze na nogi ( dla pasażera) za plastikami jest centralka do SS oraz pewien przekaźnik, który może nie działać, potem sprawdź przekźnik w komorze silnika przy akumulatorze (b047e, 4 piny (ważne- nie prostokątny tylko kwadratowy)) on jest odpowiedzialny za załączanie pompy SS, a ten w środku to "przekaźnik rozrusznika", jeżeli z nimi jest wszystko OK. to ja wiecej nie pomogę, sam osobiście miałem taki problem i miałem padnięty ten przekaźnik w komorze silnika. Pozdrawiam :)