Ale ja nie narzekam, po prostu się zdziwiłem, że jedyną receptą na problem z hamulcami są klocki EBC Yellow Stuff.
Jeżeli EBC Green Stuff to szajs, to faktycznie, szajs ładuję do auta...
Printable View
Nie bawię sie w przepychanki. Takie jest moje zdanie - zrób sobie z nim co chcesz. A green to najzwyklejsza seria. Pewnie lepsze od ate i tak.
Dzieki.
Oczywiście masz rację. Tylko trzeba się zastanowić czy gra jest warta świeczki. AR159 nawet z TBi to nie jest auto wyścigowe/wyczynowe. Fajnie jest mieć osprzęt z najwyższej półki, ale gadki typu "jak nie kupić klocków top level to nie masz czym hamować" są grubo przesadzone.
Fakty:
1. Auto niewyczynowe ale koledze klocków brakło.
2. Klocki przeze mnie wymienione to zamienniki serii lub tylko 1 polka wyżej i do tego jeden z najbardziej przystępnych cenowo producentów.
3. Co proponujesz koledze?
Fakty są takie, że ktoś zdiagnozował fading klocków przez Internet. Wow.
To nie rozumiem, czyli wszystkie klocki sa od chinczykow do ATE, TRW do dupy ??.
Zeby hamowalo mam kupic tarcze BREMBO i klocki FERODO ?
Wg mnie ate i trw to bardzo słabe klocki. Twierdze tak z własnego doświadczenia - podatne na fading i o niskim współczynniku tarcia. Dlatego ja osobiście polecam ferodo jeśli zaś chodzi o tarcze to w kolejności najlepiej mi wypadły brembo/febi/zimmermann.