KRS - powiem Ci tak, na 101% każda Alfa jest mniej zwrotna niż auta grupy VAG czy inne. Dla porównania przejedź się choćby Daewoo Lanosem. W porównaniu do Alfy to ma nieziemsko mały promień skrętu... chyba mniejszy nawet od grupy VAG-a :)
Printable View
KRS - powiem Ci tak, na 101% każda Alfa jest mniej zwrotna niż auta grupy VAG czy inne. Dla porównania przejedź się choćby Daewoo Lanosem. W porównaniu do Alfy to ma nieziemsko mały promień skrętu... chyba mniejszy nawet od grupy VAG-a :)
156 ma wiekszy promień skrętu niż Brava ... tu mam długoużytkowe porównanie.
Kwestia jest taka, że mi to nie przeszkadza ...i nie sikam z tego powodu.
Naszczęście z S3 mini
Ja tam nie wiem wszędzie parkuje raczej tyłem i jakoś wcześniej nie zwracałem na to uwagi - musze sprawdzić i porównać ze 145 :), ale szczerze nawet żona jak jeździła moją 156 nie narzekała.
Nie no, obiektywnie 156 ma bardzo duży promień skrętu.
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
to ja Wam powiem, że mam taką zawrotkę, którą alfą zrobiłem tylko raz - bo trochę lipa na 3 razy zawracać na dwupasmówce :D Co ciekawe jak jechałem Citroenem Jumperem (L4H2 = 6 metrów długości) to się zmieścił elegancko :blink:
156 ma duży promień skrętu,no i co z tego?jeśli komuś to przeszkadza to niech sobie kupi inne auto i po krzyku.Czegoś tutaj nie rozumiem,powstał temat w którym klubowicze hejtują własne auta!!!!MASAKRA
Nie hejtuja tylko stwierdzają fakt ;)
Promień skrętu to raczej nie jest problem w tym aucie.... idzie się łatwo i szybko przyzwyczaić :)
Oczywiście TSy mają łatwiej bo 11,1m promień sketu kół, zaś JTD i V6 11,6 m :)
Po prostu w ciasnych parkingach zawsze trzeba o tym pamiętać, że nie pakujemy się na RAZ.... tylko parkujemy w dalsze auto... wycofanie szybkie i wjeżdżamy już na prosto prawie :D
Ja tam lubię unikalność tego skrętu... szczególnie raz na podziemnym zrobili takie ostre skrętu w "kolejne podziemia", że bez jechania pod prąd i skręcania z pod prąd... nie było szans :D
No właśnie, to tylko fakty. Każdy powinien widzieć inne minusy swojego auta oprócz tego na akumulatorze :D Szczerze - mi nie przeszkadza, bardziej bawi, że dostawcze mają mniejszy promień :P