-
Andrzeju, nie mogę się z Tobą zgodzić. Cierpliwości, będzie dobrze. Wolno, ale u nas również zmienia się mentalność. Kup małe sportowe auto. Oczywiście włoskie. Ostatnio Niemcy wymienili w Auto Bild 916 Spider jako jeden z samochodów z zadatkami na klasyka.
Alfisti zawsze się pozdrawiają na drodze.
-
Tak 916 ma zadatki na klasyka, ale widzisz to prasa motoryzacyjna Niemiecka. Zobacz jakie u nas są realia. Popytaj ludzi którzy u nas próbowali sprzedać 155 Q4 albo 164 Q4 jak to wygląda. Na zachodzie takie auta są wyraznie droższe i do tego znajdują nabywców. U nas zaraz ktoś psioczy na kolor , wyposażenie itd. Nawet na forum dużo ludzi piszę kupie np . 75 V6 czy 164 , a jak się coś pojawi to już wymyślanie itd.
-
Doskonale to napisałeś - Jak siegam pamiecią w temacie potencjalnych kupujących to potrafie po 5 minutach powiedziec czy gość przyjechał kupic czy tylko zwykły APACZ!
-
Człowiek wkłada w auto całe serce, dba, naprawia, kombinuje (bo czasem i tak trzeba) a gdybym teraz chciał sprzedać swoje dzieło i zarazem oczko w głowie dostałbym pewnie jakieś marne grosze. Co z tego, że wymienię całą listę co zostało zrobione, naprawione, wymienione, skoro ktoś i tak powie Ci, że cena wzięta z kosmosu i widział dziesiątki innych 164 dużo tańszych.
-
Panowie, koniec biadolenia.
Alfisti zawsze się pozdrawiają na drodze.
-
A ja mogę napisać dlaczego nie 164 dla mnie, za duże :) btw moja alfa jest na sprzedaż :)
-
Dzień dobry.
Napisz coś więcej o niej na pw
pozdrawiam
mirek
-
Moja historia bardzo prosta otóż zamieniłem się z Poloneza Atu+ na Alfę 164 z moją dopłatą w wysokości 500 zł ;)
Ale już wcześniej myślałem o jakiejś Alfie.
Potem przybyły kolejne 164 i inne Alfy.
Teraz na co dzień jeżdżę 164 Super 2.0 TS z sekwencją i od prawie 9000 km jest tanio i bezawaryjnie.
Myślałem oczywiście o V6, ale raczej na co dzień to nie jest dobry pomysł.
A niedawno kupiłem Fiata Cromę 2.5 V6 i jako autko na weekend sprawdza się znakomicie.