-
-
usterka naprawiona wymiana przepływomierza usunęła problem i mogę się cieszyć w końcu mocą;p
pozdrawiam i dziękuję za rady;p
-
No to dziwny objaw jak na uszkodzoną przepływkę... nie mówiąc o tym że podłączając kompa odrazu mogłeś sprawdzić parametry wszystkiego :)
-
Dlaczego dziwny ?:) niedostosowana dawka paliwa do wpływającego powietrza i takie mogą być efekty :P
-
Efekt braku mocy owszem ale odcięcia już nie.
-
Sprawdzałem raz przy odpiętej przepławce w CF3 3.0V6 wkręcał się tylko do 2 tyś obrotów po puszczeniu nogi z gazu gasł momentalnie, wiec wydaje mi się że różne anomalie mogą być przy padającym przepływomierzu.
Pozdrawiam
-
Co ECU to inne zachowanie... ja w 2.5V6 CF2 na odpiętej przepływce normalnie jeździłem do 6500 obr (bo przy tej wartości automat zmieniał na następny bieg). Oczywiście mocy było nieco mniej i na wolnych nierówno, ale nie gasł.
-
Panowie
dzisiaj wymieniłem parownik od gazu wymieniłem wszystkie filtry nowa mapa gazu i zapier..la jak zły, a co teraz zauważyłem to na PB kuleje od 6.2 tyś czuć ze zwalnia a nie przyspiesza
wtryski trzeba wymienić bo mam seryjne od 2.5??
czy co zrobić
czekam na porady
-
proszę oto mój problem z PB
czy się kończy pompa, wtryski
a może świece ,cewki choć to dziwne bo na LPG ciągnie do końca i wkręca się tak jak na nagraniu
https://www.youtube.com/watch?v=dg4YWEbctZw