-
1 załącznik(i)
No proste :D Z podstawą wychodzi drożej, ale to duże ułatwienie. O większym bezpieczeństwie malucha nie wspomnę.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=139606&stc=1
Tutaj jest nosidełko firmy Maxi Cosi (model to cabrio fix, tylko starszy niż te dostępne teraz). Montuje się je na stelażu widocznym obok i jedziemy :) Ten stelaż to jest fragment spacerówki, ogólnie z tego co czytałem to został zaprojektowany specjalnie do współpracy z bazą iso fix.
-
Akurat mam to samo, tylko jako 3w1 (Bebetto Luca; nosidełko dalej nazwane jako Maxi Cosi CABRIO FIX) - i wychodzi na to, że mozna wykorzystać jedną z dwóch baz: albo do 13kg, albo (przyszłosciowo) do 18kg.
-
1 załącznik(i)
U mnie to wygląda tak że jest metka ISOFIX i widoczne miejsca na wprowadzenie zaczepów. Kanapa po FL.
-
Ja również jak kolega serath uskuteczniam nosidełko Maxi Cosi (plus wózek bebetto luca ;), tylko jakąś wersję bez możliwości podpięcia bazy. Drugi raz kupowałbym tylko z iso-fix'em. A, i jak będziesz dobierał to nosidełko to polecam Ci jakieś z opcją postawienia budki, u mnie oczywiście nie ma i muszę czasem kombinować z zawieszaniem jakiś pieluszek tetrowych etc, żeby słońce malucha w samochodzie nie raziło i druga sprawa, oczywiście przed deszczem chroni :) Pozdrawiam.
-
Wszystko sprawdzone dzięki Monice. Jak się wie czego szukać to się szybko znajduje :)
Tak jak poprzednicy mówili... trochę ciężko skórę wygiąć (materiał Moniki poddał się leciutko), ale tragedii nie ma.
Dzięki Monika! :D
-
Nie ma sprawy. Dzięki za przejażdżkę, następna będzie 2.4 :)
-
Troszeczkę odgrzeje kotleta, bo mam pewne pytanie do użytkowników nosidełek Maxi Cosi.
Mam nosidełko Maxi Cosi CabrioFix (kupione 3w1 z wózkiem Bebetto Luca). Wszystko świetnie i jestem zadowlony, ale... nie kupowałem podstawy Isofix sądząc, że na pasy będzie zamonotowane ok.
Po dwóch przejażdżkach stwierdzam, że na pasy nie jest to zamocowane tak stabilnie jak bym chciał. O wygodzie nie wspominając. Dodam, że kanapa mocniej wyprofilowana, przedliftowa ze skóry.
Tym samym szybka decyzja o zakupie podstawy Isofix - i tu pytanie do użytkowników takowej:
Czy ta podstawa FamilyFix jest ok?
http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/produ...familyfix.aspx
Może ktoś wrzucić fotkę jak to wygląda zamontowane w 159 samo i z wpiętym nosidełkiem?
-
baza jest ok jezdzi w mojej 159-tej z fotelikiem pebble, za fotelem kierowcy.
Jedyny potencjalny problem to ustawienie fotela kierowcy, mam ~180cm i miejsca jest na styk.
Za pasażerem już tego problemu nie będzie, ale ponoć za kierowcą to najbezpieczniejsze miejsce, więc wolę wozić go tam.
Jutro mogę cyknąć foty.
Sama baza jest ok, łatwo się montuje w samochodzie, łatwo zamontować fotelik (kladziesz fotelik i dociskasz aż złapią zaczepy). Sygnalizacja dźwiękiem poprawnego montażu w samochodzie i wpięcia fotelika
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
-
ta_dziq, wielkie dzięki za odzew. Właśnie chodziło mi o opinię kogoś kto ma tą podstawę jak tam ona pasuje.
Jeżeli jeszcze mógłbyś zrobić tą fotkę to już by rozwiało moje wszelkie wątpliwości :)
-
4 załącznik(i)