2x kość TDA8561Q S1.
Jest to końcówka mocy 2x24W każda i z tego co wiem 4Ohm
Printable View
2x kość TDA8561Q S1.
Jest to końcówka mocy 2x24W każda i z tego co wiem 4Ohm
Witam , z gory przepraszam ze wbijam sie w ten temat ale nie bd zakladal nowego o podobnej tematyce,u mnie podobna sprawa z tym ze mam dolozone DSP(fabrycznie nie bylo) i jak odpalam samochod to gra elegancko,ale po przejechaniu paru metrow gra tylko jeden glosnik a z reszty slychac silnik. Im wiecej gazu tym bardziej slychac. Nie bd ukrywal ze to pytanie do ciebie Marku gdyz widze ze ogarniasz temat .
Znaczy się zaczyna Ci piszczeć proporcjonalnie do obrotów silnika?
tak ,dokladnie
To piszczenie to od altka prawdopodobnie. I nie dziwiłbym się jakby powstawało np przy puszczaniu muzyki z innego źródła. Ale oryginalne DSP? Ono powinno być idealnie odseparowane. Coś jest nie tak z zasilaniem/masą. Może nie dokładnie gdzieś połączyłeś kable, Prześledź wiązki i złącza.
Nic innego mi do głowy nie przychodzi.
ja tego nie zakladalem, zakladal mi to mechanik . Powstaje to przy puszczaniu muzyki z loudlinka,ale ostatnio podczas sluchania radia tez sie to pojawia .
Taki objaw jest jak układ audio nie jest odseparowany od instalacji auta. Np puszczasz muzę z telefonu i jednocześnie ładujesz. Przez ładowarkę przedostają się wtedy zakłócenia. Tak więc zjawisko znane, tylko że nie ma prawa powstawać w sprawnym DSP. Coś chyba jest sknocone. Tylko dziwne że raz jest a raz nie.
Przez rok gralo ok, teraz od 3 miesiecy problemy nie wiem jak sie za to zabrac,masz jakies pomysly?
Szczerze to poza sprawdzeniem wszystkich łączy to nie mam innych pomysłów.
Odepnij i wepnij wszystko przy procesorze i ICSie
tak zrobie,a moze dac jakis filterek na koncowke mocy ? co sadzisz?