-
1 załącznik(i)
Załącznik 237420
według schematu 3 światło stopu to kolorki VN - zielono czarny no i masa N-czarny .Wchodzą od lewej strony.Jak masz rozbebeszoną wiązkę lewą i prawą to sprawdź mi proszę czy jest jakaś złączka dla anteny radiowej / ANT2 która znajduje się na szybie klapy bagażnika / wchodzącej z prawej strony .. dość gruby czarny kabel.Musze w tym miejscu antenę rozłączyć i sprawdzić gdzie jest zwarcie.Pokazuje błąd w radiu nawigacji ..masa na antenie nr.2. Zrób jak możesz zdjęcie telefonem i wstaw ;)
-
Też mam problem z ant. 1 i 2. Zwarcie do masy. Na klapie znajduje się wzmacniacz antenowy, po odpieciu nic się nie zmienia, a nie mam jak sprawdzić tego wzmacniacza.
-
Dzięki. Dopiero zobaczyłem Twoją odpowiedź, andrzejm36. Jutro po pracy zrobię zdjęcie, bo teraz to nic nie widać.
-
3 załącznik(i)
Załącznik 237545
Załącznik 237546
Załącznik 237547
Tak jak pisałem - z prawej strony było kombinowane, i z lewej coś też.
Zastanawiam się tylko, czy cała wiązka będzie do przecięcia i poprawki czy tylko jeden przewód.
Dwa zdjęcia z prawej mam nadzieję, że Koledze wystarczą :)
PS Czy na pierwszym zdjęciu aby na 100% jest to przewód od światła tylnego?
-
RalfPi..dzięki za zdjęcia..ale złączki kabla antenowego tam nie ma..myślałem że zdejmowałeś częściowo podsufitkę .Jeśli chodzi o kabel z 1 zdjęcia ..no nie wygląda na zielono czarny ;).Możesz jeszcze sprawdzić woltomierzem wbijając w kable szpilkę ..druga osoba niech ciśnie pedał hamulca a Ty szukaj napięcia ;).Powodzenia
-
Czy o antenie w klapie mówicie od GPS czy od radia, bo mam wrażenie, że moje radio poza rmf i radiem zet (w Warszawie) nie bardzo odbiera cokolwiek, a jak wyjadę poza to im dalej tym gorzej? :)
-
GPS jest na dachu..w klapie jest dodatkowa antena radiowa.Daje to możliwość wyszukania alternatywnej stacji radiowej z lepszym odbiorem i przełączenia się na tą stację.Podłącz alfa obd i sprawdź błędy ;)
-
[notranslate]Alfa[/notranslate] OBD ok, podłączyć z funkcją radio? (na moją logikę to jasne ale wolę się upewnić, poza tym nie wiedzialem, że nawet radio ma "błędy" :D)
P.S
Radio bez navi
-
nie wiem jak radio ale nawigacja ma możliwość podłączenia , przeprowadzenia testów i sprawdzenia błędów ;).Oczywiście jeśli masz przerobiony / przełącznik lub rezystor / interfejs obd2 ;)
-
zakładając, że nie wystarczy żółta przejściówka, nie mam ani takie kabla ani takich umiejętności lutowania, żeby nie zlutować wszystkich przewodów ze sobą :)D