eper fiat klub polska powie :)
Printable View
eper fiat klub polska powie :)
Znalazłem tylko sam numer :
55228312 CZUJNIK
Jest do kupienia w CARSERWISIE, cena 248,82 zł, czas oczekiwania 1-2 dni robocze.
Załącznik 196653
Hej na zdjęciu widać przyczynę awarii.
Oczywiście czujnik wymieniłem na nowy, ale pewnie po zlutowaniu kabli ten będzie ok.
Jeżeli wszystkie wiązki wykonane są z takich przewodów to ja się boje co będzie za kilka lat :(
Najpierw przewody przy klapie, teraz przewód przy czujniku.
witam
według multiecuscana dzieje się coś z ( P1850 ) czujnikiem pozycji zmiany biegów ( czyli czujnikiem położenia biegu neutralnego ).
Zanim oddam do mechanika coś sam spróbuje zrobić i poza kupnem nowego czujnika zainteresowała mnie ta adaptacja.
Napisz coś więcej jak to zrobić.
pz
mnie czeka to samo. Jutro trzeba podłączy komputer i zobaczymy co wyjdzie. A poza tym dziwne ze takie czujniki pozycji zmiany biegów padają przeważnie po wymianie akumulatora
Witam serdecznie! Lekko odkopię temat.
MiTo 1.4 170km manual
Od dłuższego czasu okazjonalne pojawiał się błąd od tego czujnika (raz na miesiąc/dwa) jakiś czas temu coś całkiem poleciało i nawet kilka razy dziennie.. Adaptacje nie pomagały(ale wszystkie były zakończone powodzeniem).
Wczoraj wymieniłem wspomniany czujnik w lewarku(nowy oe) i przeszedłem do adaptacji Zakończona pomyślnie; status: nieznany zapłon off, ponowne włączenie i check engine: P1305-62 - neutral signal learn nieprawidłowa wartość lub nieskonfigurowany... Nie ma możliwości skasowania błędu jak i ponowne próby kalibracji prowadzą do tego samego. Kabel viaken, MES 4.8, na komputerze diagnostycznym w warsztacie procedura wyglądała lekko inaczej ale efekt ten sam.
Jakieś pomysły? Uwalony czujnik? Wycieczka do aso?