-
Pisalem, ze wymienione byly wszystkie czujniki, bo tak mi powiedzieli w warsztacie, ale to nie prawda. Podmieniali tylko centralke sterujaca (computer ss) i czujnik walka w skrzyni. Oczywiscie sytuacja bez zmian, dalej to samo. Narazie zabralem samochod , bo chca wymienic calosc - skrzynie I sterowanie hydrauliczne, ale tu sie nie oplaca tego robic, chyba ze w polsce.
Czyli jestem w punkcie wyjscia. Narazie bede jeszcze cos probowal sam. Nie wiem jak np sprawdzic czujnik sprzegla (potencjometr), czy ktos wie??? i sproboje w czasie jazdy jeszcze zrobic troche pomiarow. Jak macie jakies pomysly to piszcie.
-
Widze, ze brak pomyslow. Zostawiam temat skrzyni tymczasem , musze wymienic nieswiecacy xenon bo bede jechal na przeglad
-
Powodem tej sytuacji byla uszkodzona lampa xenon. Po wymianie lampy blad zanikl bezpowrotnie, ale dopiero po trzecim odpaleniu silnika. Wiec podmienilem jeszcze raz na ta uszkodzona by sie upewnic i znow P0720. Czyli, jezeli mamy problem z selespeedem, powinnismy pozbyc sie wszelkich innych usterek elektrycznuch. Ale , przeciez kupilem ja z uszkodzona lampa xenon i jezdzilem pol roku bez zarzutu. To tak infrormacyjnie dla kolegow, by w trudnych sytuacjach zwrocili uwage, czy nie istnieja inne usterki elektryczne w alfie. Dziekuje wszystkim za uwagi.