Też tak uważam. Spokojna jazda z większością trasy to myślę, że okolice 6 litrów a nie 7 (gdy mam większość trasy i nie przeginam za bardzo to realne mam na poziomie 5.8- na kompie i na stacji tak samo).
Pozdr.
Printable View
Też tak uważam. Spokojna jazda z większością trasy to myślę, że okolice 6 litrów a nie 7 (gdy mam większość trasy i nie przeginam za bardzo to realne mam na poziomie 5.8- na kompie i na stacji tak samo).
Pozdr.
Mam porównanie 156 jtd 140 KM z GT Q2 jtd 150 KM. Na tej samej trasie w cyklu mieszanym (krajówki, autostrada, Wrocław) GT ma zużycie około 1 litra więcej.
W 156 wychodzi mi z wyliczenia po tankowaniu do pełna zużycie 6-6,5 l/100 km. W GT wyszło około 7,2 l/100 km.
byc może masz racje, ale ja bym zwrócił uwage na podstawowe sprawy
-szerokość opon
-cisnienie w ogumieniu
-opory toczenia(Hamulce, łożyska, opony)
-technika jazdy
pzd.
no to słaby silnik, albo kierownik dupa
diagnoza-zmienić olej i kierowce
pzd.
Współczynnik oporu nieco wyższy i spalanie litr więcej? Przy wiejącym wietrze weźmie pewnie z 12 litrów :D
Moim zdaniem główny problem to stan silnika i osprzętu (no chyba, że hamulce trzymają, ale to dość łatwo sprawdzić).
Pozdr.
Witam, mam podobny problem ale u mnie ewidentnie główny problem to termostat. Temperatura 50-70 i ani trochę więcej. Termostat wymienię chyba jutro i zobaczę czy będzie ok
A jakie masz spalanie, że uważasz, że jest zbyt wysokie?
jakie masz spalanie i jaką średnią prędkość pokazuje komputer? z odpowiedzią zapraszamy tu > http://www.forum.alfaholicy.org/gt/1...escie_gt_.html