Czyli o jakaś polowe za mało jeśli dobrze kojarzę... Kupiłeś używany przeplywomierz prawda? To kup nowy teraz.
Printable View
Czyli o jakaś polowe za mało jeśli dobrze kojarzę... Kupiłeś używany przeplywomierz prawda? To kup nowy teraz.
podać komuś FESExp. aby zobaczył to na wykresie? to dziwne już 3-cia przepływa i taki sam objaw ?? wszystkie złe??
a może coś z tym potencjometrem od pedału Gazu??
https://www.youtube.com/watch?v=omBY...ature=youtu.be
nagranie FES
Po wuja zaznaczyłeś tyle parametrów, więcej parametrów, wolniejsze logowanie.
Zrób log jeszcze raz, najlepiej na 3. biegu, ale tym razem zostaw tylko te:
ODCZYT PARAMETRÓW:
Obroty silnika: 6406 obr/min
Przepływ powietrza: 497,6 Kg/h
Czas wtrysku: 4,8678 ms
Kąt przepustnicy: 79,78 °
Obciażenie silnika: 34,50 %
Napięcie sondy lambda: 304 mV
Pozycja pedału przyspieszenia: 100,00 %
Ale z tego co widać, to jedziesz cały czas na ubogiej mieszance -> przepływka.
A, i jeszcze możesz sprawdzić, czy nie masz dziur w dolocie, bo lewe powietrze będzie zakłócać pracę przepływomierza.
nie wiem czy mi laptop wytrzyma taki przejazd bateria null...
mam wszystko szczelne ostatnio nawet wymieniałem uszczelki pod listwami i baranami cały dolot harmonijkę kupiłem zdrową od GTA
hm mam też za ubogą mieszankę jak mam zrobić aby była w porządku?
udało się coś tam zrobić, ale oczywiście Log w czasie jazdy nie zapisał się :( tylko FESExp
fes log tylko na postoju
zrzut ekranu w czasie jazdy
FESExp http://chomikuj.pl/skamyk/Dokumenty
proszę co teraz powiecie
Na moje oko wyglada wszystko w normie...
Hej, na moje oko coś z przepławką nie tak przy dwóch wciśnięciach pedału gazu na 100% raz jest przepływ 532 a raz 331 przy tym samym napięciu 4.24V
No teraz zauważyłem :) nawet 200kg przy 7k rpm hehehe :D Kamien odepnij przepływkę, odepnij aku całkiem na parę minut, zewrzyj klemy i podłącz bez niej i tak pojeździj trochę.
Tak z ciekawości, jak przekładałeś silnik, to przełożyłeś też wtryskiwacze?
To akurat nic nie oznacza, na odcięciu bedą takie wartości.
Dodano po 2 minutes:
To wina logowania. Nie jest w stanie w tym samym momencie dokładnie uchwycić przepływu i napięcia. Wogóle logowanie napięcia przepływki jest bez sensu.
Dodano po 5 minutes:
W 170 sekundzie widać, że coś jest mocno nie halo. Przepływ wraz z obrotami powinien rosnąć, a nie spadać. No i w tym momencie cały czas jedziesz na ubogiej mieszance.
Jeśli to nie dolot i przepływka, to może być źle ustawiony rozrząd.