w tym momencie jest juz zamontowana zobaczymy jak sie to będzie spisywać
w tym momencie jest juz zamontowana zobaczymy jak sie to będzie spisywać
I gdzie ja zamontowales?
w przyszłym tygodniu dopiero będę miał możliwość przetestowania jak się sprawuje wtedy wrzucę opis montażu i wszystko opisze co i jak
Na pewno przedłużysz żywotność skrzyni obniżając temperaturę. Zaleca się w sumie montować do każdej skrzynia jak śmigasz głównie po mieście w korkach lub w górach czy autostradach.
Zastanawia mnie tylko dlaczego w automacie zaleca się montowanie chłodniczki a w manualu wszyscy maja to w duszy Można powiedzieć że obie skrzynie są użytkowane podobnie więc gdzie tu sens??
Wydaje mi się że to wynika z budowy. W automacie kręci się znacznie więcej :) chociażby konwerter.
Poza tym olej w skrzyni automatycznej nie odpowiada tylko za smarowanie.
Witam.
Pozwolę sobie odświeżyć temat, nie zakładają nowego ;) Jak, dokładnie zamontować tą chłodniczkę oleju do skrzyni Aisin AW55-50 w Alfie 166. Kolega Młody77746, pisał że ma zamontowaną u siebie. Ale Jak ? i nie chodzi mi tu gdzie zamontował radiator, ale jak połączył to ze skrzynią. Jak wiadomo, jest tam wymiennik ciepła "chłodzony" cieczą z silnika. I teraz pytanie, czy dorabiany był adapter zamiast tego wymiennika, czy radiator był traktowany, jako dodatkowa chłodniczka płynu przed wlejściem do wymiennika skrzyni (bo i takie rozwiązania widywałem.
Pozdrawiam
Marek