-
Jeśli patrzymy z pozycji fotela pasażera:
1. Wykręcamy dwie śrubki w górnej części kratki (imbus około 3 mm).
2. Następnie możemy podważyć kratkę. Użyłem w tym celu zakrzywionych szczypiec oklejonych taśmą izolacyjną - pociągnąłem kratkę w dwóch miejscach, przy śrubkach, które uprzednio wykręciłem. Puszczą wtedy dwa zatrzaski.
3. Możemy delikatnie wyjąć kratkę.
Podkleiłem taśmą piankową miejsca, w których kratka opiera się o deskę (punkty przy zatrzaskach; widać, że fabrycznie naklejali tam piankę, ale to bardzo cienka warstwa) oraz odgiąłem lekko dwa zatrzaski przy pokrętłach sterujących klapkami. Wygląda na to, że pomogło. Zrobiłem ok 15 km po dziurawych drogach Radomia, nic nie trzeszczy, nic nie puka :D
-
U mnie nawet bez tej kratki terkocze, filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=gIxnvsHYrRc
Co myślicie?
-
Cytat:
Napisał
murgal
Co myślicie?
Panie, porażka ;] Podejrzanych miejsc w tym aucie jest naprawdę dużo. U mnie np. trzeszczała jeszcze osłona konsoli - ta przy prawym kolanie. Jedna spinka sobie wyszła ze swojego gniazda.
-
Kojarze ten problem z wymianą szyby przedniej... Jutro jadę do pilkingtona bo obstawiam że to oni coś sknocili. Ewidetnie problem jest w okolicach dolnego łączenia szyby z nadwoziem, jakby z podszybia.
Wiecie może jak zdemontować te głośniki które wchodzą w deske rozdzielczą?
-
Pytanie. Jakiego typu i gdzie można dostać śrubkę przytrzymującą kratkę nawiewu na podszybiu wewnątrz kabiny? Trzeszczy mi ona i mam wrażenie, że brakuje jednej śrubki. Pzdr.