Robisz adaptacje jak przy wyminie modułu Uni-AIR lub dyspersję siłownika czyli to co sam napisałeś Tx555.
Z doświadczenia w kilku egzemplarzach to pomogło.
Printable View
Robisz adaptacje jak przy wyminie modułu Uni-AIR lub dyspersję siłownika czyli to co sam napisałeś Tx555.
Z doświadczenia w kilku egzemplarzach to pomogło.
W Giuliecie nie zrobisz korekty dyspersji, w Mito owszem,mimo że sterownik ten sam
zależny jaki jest soft po 2013 zrobisz
tak samo w m-air 135,140,150km
widocznie coś zmienili w sofcie w poliftowych ale w MA z 2010-2012 nie da rady zrobić, nawet w ASO tego nie robią po wymianie aktywatora. Pytanie czy było to nie potrzebne czy powinno być zrobione tylko soft nie puszczał ? Bo jesli powinno to znaczy że uniair może źle pracować , o ile dobrze rozumiem? Nawet funkcja "wymiana oleju" obejmowała tą kalibracje ktorej jednak nie dało się wykonać
- pytanie czy jakoś mozna soft z 2013 dać do tej z rocznika 2010-2012.
- chyba soft z 2013 nie bedzie działał na starych wersjach.
- soft zdjąć to nie problem, chociaż z wersji 2013 to jeszcze nie ściągałem softu.
Ponawiam pytanie: czy ten "sterownik multiair" to jest inaczej ten aktywator?
- jest tylko kłopot bo ja do ASO już nie jeżdzę od kilku lat.
Zauważyłem, że przy -10C rano jest dobrze, a po kilku minutach jak silnik trochę się nagrzeje stary objaw powraca. Tak jakby zależało to od jakiejś konkretnej temperatury, bo jak w nocy jest 0 lub więcej, to od razu jest źle. Jakieś pomysły?