-
bezpiecznika szukaj w tej skrzyneczce czarnej gdzie na fotce zaznaczyłeś bezpieczniki, tam gdzie zaznaczyłeś większym czerwonym kółkiem jest listwa wtryskowa, i masz tam podłączone zasilanie wtrysków, zdejmij maskownice tą na której masz napis 16V TWIN SPARK, tam jest sześć śrub, pod nią znajduje się zasilanie cewek zapłonowych, zacznij od bezpiecznika i od zdjęcia pokrywy, jak będziesz przykręcał pokrywę nie ciągnij śrub na żywca bo pęknie pokrywa szczególnie zewnętrzne śruby, jest tam dość skromnie materiału,
acha bezpiecznik będzie sporych rozmiarów ok. 3 - 3.5 cm x 2 - 2.5
-
Jeśli pali się kontrolka immo to ja bym zaczął od sprawdzenia połączenia końcówki antenki do puszki immo. Nie wiem jak jest w 145, ale w 156 puszka immo jest głęboko pod kolanami kierowcy. Znajdź u siebie wtyczkę wchodzącą do tej puszki i wypnij ją, przesmaruj jakimś środkiem do elektryki i wepnij z powrotem. Jak nie wiesz gdzie szukać to dojdziesz po przewodzie antenki od stacyjki.
-
wiec tak, sproboje ale wole upewnic sobie , nie zloscie sie ze tyle pytan zadaje ale ja malo sie znam i neichce nic zepsuc ani nic, wiec o te sruby chodzi ? http://img528.imageshack.us/img528/7186/dsc00588.jpg
a z ta stacyjka to dokladnie jak mam probowac szukac jesli moglbys mi powiedziec bylbym wdzieczny serdecznie :)?
-
Jak zdejmiesz osłonę kolumny kierownicy to wokół stacyjki powinien być pierścień, od tego pierścienia odchodzi przewód do puszki immo.
-
a jak ta oslone sciagnac? bo ja neichce czegos zepsuc albo cos ? 77alfisti jak z ta pokrywa od silnika?
-
odkręcasz śruby które zaznaczyłeś na focie, klucz imbusowy 5-ka lub 6-ka, i zwyczajne podnosisz ją do góry, osłona trzyma się tylko i wyłącznie na śrubach,
-
a potem co poszukac mam pod ta pokrywa ? to gdzies gleboko bedzie?
-
jak podniesiesz pokrywę zaraz pod nią na wierzchu masz wiązkę przewodów, jak już Ci pisałęm odwróć pokrywę i szukaj wyraźnie jaśniejszych śladów czystego metalu, u mnie obudowa przetarła kabel i robiło się zwarcie z dokładnie takimi samymi objawami co u Ciebie, potem dokładnie musisz oglądać kable i szukać wytartych pancerzy,
-
hmm i to przez to moze byc slychac po przekreceniu kluczyka w kabinie auta z deski rozdzielczej tak jakby prad, i pod maska w tym miejscu ktorym ci opisywalem? dziwne bo kurde wtedy kiedy wlasnie z tym immo zaczol sie problem to i z tym tez :/
-
raczej nie powinno być słychać trzeszczenia prądu, w moim przypadku świeciły się kontrolki wtrysku i immo ciągle rozrusznik kręcił jak wściekły a nie paliła wcale, i w moim przypadku było to spowodowane zwarciem, wiesz musisz od czegoś zacząć i krok po kroku wyeliminować przyczyny, inaczej do niczego nie dojdziesz, może to być też to co pisał tu któryś z kolegów że trzeba dostać się do instalacji pod kierownicą i szukać po kablach od immo