Czyli jednak z moim słuchem wszystko w porządku :sarcastic: niestety. Żeby w 166 siupy nie było to to DSP musi być.
Printable View
Czyli jednak z moim słuchem wszystko w porządku :sarcastic: niestety. Żeby w 166 siupy nie było to to DSP musi być.
Gonzo masz rację, standard w 166 jest bardzo słaby, a wersja z DSP powiedziałbym, że niezła. Tylnej części ciała nie urywa, ale nie jest źle. Na usprawiedliwienie można powiedzieć, że konkurencja nie była lepsza. Dopiero od kilku lat coś się rusza i pojawiają się lepsze systemy, niestety często za koszmarne pieniądze (patrz ceny topowych systemów Audi A6/A8). Właśnie świeżo słuchałem systemu Meridiana w Jaguarze XF (to oczywiście opcja) i powiem, że jest oczywiście lepiej niż w 166 z DSP, ale nadal nie jest to dźwięk wysokiej klasy. A najbardziej rozbrajające są ustawienia: całe 4 parametry!!! Treble, bas, subwoofer, fader (przód/tył). Koniec.
Także jak na rok '98 to system z DSP nie był zły. Natomiast standard (dźwięk z ICS) rzeczywiście żenujący jak na auto tej klasy.
nie ma co tez porownywac auta 15 letniego z nowym autem, teraz o wiele bardziej przyklada sie wage do naglosnienia. kiedys nie do pomyslenia bylo zeby w aucie montowac 12 glosnikow np. seryjnego naglosnienia w 166 nie slyszalem nigdy to sie nie wypowiadam ale dsp daje rade i trzyma poziom.
Gonzo bez urazy ale np 166 powinna miec akory jak segment e a wychodzily tez szmaty, i tez ktos moglby miec pretensje ze to powinno byc standardem. co innego jakby nie bylo dsp oferowane i tylko kaszana do wyboru.
Moja 145 ze zwykłym radiem sony grała lepiej niż 166:)
Dalej obstaje przy swoim. 166 bez dsp to dno.
I żeby było jasne. Nie oczekuje zestawu dla audiofila w 10letnim aucie.
Sygnał z radia faktycznie brzmi kiepsko ale o dziwo mp3 z audiostrady brzmi całkiem nieźle, zatem problemem nie są głośniki i ich moc a kiepski sygnał z seryjnego radia. Dźwięki z np. smartfona puszczone przez audiostradę też o dziwo mają całkiem niezłe brzmienie, problemem jest zapewne brak jakiegokolwiek korektora/procesora dźwięku stąd puste brzmienie. Jakby dźwięk puścić przez zewnętrzny procesor to stawiam, że na reszcie seryjnej grałoby to bardzo zadowalająco. Widziałem takie procesory dźwięku podpinane pod auxa ale nie ma to sensu bo trzeba korzystać z zewnętrznych źródeł dźwięku a to mi już daje audiostrada plus ew. smartfon z odpowiednim programem.
Audiostrada/loudlink byłyby idealne, gdyby odtwarzały FLAC'i :)
Ale i tak są super, bo pozwalają na sterowanie z poziomu ICS. Sam używam audiostrady jako źródła i sobie chwalę. Co do głośników, to nawet te z DSP szału nie robią. Oczywiście bez DSP najsłabszym ogniwem jest ICS jako wzmacniacz (!!!) ale jak wymieniłem głośniki (nawet te od DSP) na lepsze, to jest to bardzo dobrze słyszalne ;)
Możesz z kierownicy sterować audiostradą? mi się wydawało że tylko głośność działała....
problemem jest jakosc utworow.o mp3 sie nie wypowiadam bo to dobrze brzmiec nie moze, ale jezeli plyta jest porzadnie wydana ( co niestety jest rzadkoscia ) to dzwiek jest dobry. a na mp3 to wiadomo, tam pierdnie, tam zatrzeszczy. popieram, szkoda ze audiostrada nie oferuje odtwarzania flacow :(
Dlatego napisałem z poziomu ICS, a nie kierownicy ;)
Ale to i tak wygodniej niż jakimś dodatkowym pilotem, jak miałem kiedyś w systemie bez DSP z własnym radiem :P
A tak swoją drogą, to właśnie tego brakuje w kierownicy: next/prev dla CD lub radia zależnie co jest włączone.
Właśnie....