U mnie dzis wystapilo coś takiego. Dolalam tak z 250ml płynu Borygo,bo w zbiorniku bylo lekko poniej minimum. I zauważyłam teraz,ze auto ma problem,zeby zlapac 90stopni a jak zlapalo to wskazowka wędrował od 80 do 90. Termostat padl?
Printable View
U mnie dzis wystapilo coś takiego. Dolalam tak z 250ml płynu Borygo,bo w zbiorniku bylo lekko poniej minimum. I zauważyłam teraz,ze auto ma problem,zeby zlapac 90stopni a jak zlapalo to wskazowka wędrował od 80 do 90. Termostat padl?
Odpowietrzylas?
Nie?
No to pięknego zonka zrobilam
Gdzie znajde odpowietrzniki?
Jeśli nie było dużo pod minimum to nie ma co odpowietrzać.
Moze jednak bylo albo przy wlewaniu jakas banka poszla w obieg skoro zauwazyla ze znacznie wiecej czasu auto potrzebuje do zlapania temp ? Przy tej ilosci co dolalas wystarczy odkrecic korek odpalic auto i poczekac az zlapie 90st i zalaczy sie wentylator
Zawsze warto zaczynac od tych najprostszych i najtanszych rozwiazan
Dzisiaj zlapalo 90 i wskazowka ani drgnela. Zobacze co sie będzie dziac w kolejnych dniach.
To ja też się podepnę z pytaniem... Bo mam ten sam problem co kilku z Was już tu opisało, czyli JTD 8v nagrzewa się wolno i max do 70 stopni. Ewentualnie w korkach do najdalej 85 przy wolnym toczeniu się, przy czym jak rusze to momentalnie spada, a jak postoję "na wolnym powietrzu" bez samochodów wkoło to spada nawet do 60... I moje pytanie: Jaki termostat kupić, bo to pewnie to, nie? Bo na alledrogo są tylko Vernety, a o nich różne rzeczy słyszałem. Pomożecie? ;)
Behr np da radę :)